Zna se ko stoji iza likvidacije Roganovića? Potpis je isti!

Autor: Blic, Republika

Hronika

17.02.2020

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom još jedno je u nizu koje se dovodi u vezu sa sukobom kavačkog i škaljarskog klana iz Kotora, a prema načinu izvršenja ubistva jasno je da se radi o dobro planiranoj i profesionalnoj likvidaciji, kakve mahom bivaju one sa potpisima kotorskih klanova, što ukazuje na to da iza svirepog ubistva stoji neko iz zaraćenih klanova.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Likvidacija Šćepana Roganovića/Uviđaj

Filmsko ubistvo Roganović nasred ulice, na izuzetno prometnom stepenišu Kanli kule u Herceg Novom odigralo se, prema rečima svedoka, munjevitom brzinom.

Prema onome što su istražitelji do sad uspeli da rekonstruišu na osnovu izjava svedoka i pronađenih tragova, maskirani pucač je Šćepanoviću prišao peške.

Činjenica da se nemila scena odigrava u prepodnevnim časovima na izuzetno prometnoj lokaciji u Herceg Novom, jasno stavlja do znanja da napadač nije previše prezao od toga da će biti viđen sa pištoljem u ruci kako ispaljuje smrtonosne hice u Crnogorca.

Navodno, na Roganovića je ispaljeno devet hitaca, a odmah nakon što je maskirani ubica ispalio prvi, ovaj je pokušao da pobegne ali je usled zadobijenih rana pao na zemlju, odnosno stepenište. Egzekutor je zatim prišao i hladnokrvno ispalio još jedan hitac u njegovu glavu, kako bi bio siguran da je zadatak izvršio do kraja, baš kao što to čine profesionalici.

Koliko je zločin bio isplaniran možda i najbolje pokazuje to da ga je na motoru u neposrednoj blizni sačekao pomagač koji ga je odvezao sa mesta zločina.

Kao što to obično biva u izvršenju ovakvih egzekucija, odvezli su se na zabačeno mesto gde su motor i pištolj marke "CZ" zapalili kako bi uništili biološke tragove. Zatim su pobegli bez traga, a policija je nešto kasnije, u naselju Sasovići, pronašla motor i oružje.

RepublikaFoto: pexels.com/pixabay.com/pixabay.com

Na gotovo isti način izvršene su skoro sve veće likvidacije u obračunu škaljarskog i kavačkog klana. Maskirani napadač koji hladnokrvno prilazi žrtvi, kiša metaka u metu a zatim hitac u glavu, bežanje uz pomoć pomagača koji čeka u vozilu (motoru ili automobilu), a onda izazivanje požara radi uništavanja tragova, postao je nesumnjivi potpis osoba koje su angažovane da prljave poslove egzekucija odrađuju za kriminalne klanove.

Podsetimo, ubistvo Šćepanovića odigralo se 13. februara u prepodnevnim časovima. Od zadobijenih povreda Roganović je izdahnuo na licu mesta a policija je odmah izašla na lice mesta kako bi pokušala da uđe u trag napdaču. Međutim, bezuspešno.

Do sada je saslušano više od 30 osoba bliskih škaljarskom klanu, budući da se Šćepan Roganović, kao i drugi članovi ove ozloglašene porodice, smatraju bliskim kavačkom. Poznat je policiji od ranije, a u žižu javnosti dospeo je kada je u akciji "Mimoza" uhapšen sa Ilijom Aleksićem (31) i Goranom Pantovićem (39) zbog sumnje da su 21 osobi dali novac na kamatu, premda se od svih Roganovića najmanje provlačio po medijima.

Uhapšeni Aleksić je, prema nezvaničnim saznanjima, bio veoma blizak sa kavčaninom Vladimirom Roganovićem, Šćepanovim i Duškovim bratom od strica koji je ubijen prošle godine u Beču, prilikom čega je ranjen i Stefan Vilotijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading