Istraga o ubistvu Roganovića vodi ka zatvoru: Osveta za smrt Vukotićevog oca?!

Autor:

Hronika

15.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija i dalje traga za ubicom koji je u četvrtak na stepeništu kod Kanli kule u Herceg Novom hicima iz pištolja ubio Šćepana Roganovića (36), brata jednog od vođa "kavačkog klana". Istovremeno se ispituju i motivi ovog ubistva, a jedan od pravaca istrage vodi ka Jovici Vukotiću, vođi "škaljaraca", kojeg je Srbija izručila Crnoj Gori samo nekoliko dana ranije!

RepublikaFoto: Dejan Briza/printscreen
Veselin i Jovan Vukotić

Sačekuša

- Bezbednosne službe sumnjaju da je motiv zločina osveta "škaljaraca" za ubistvo Veselina Vukotića (69), oca Jovana i Igora, koji slove za visokopozicionirane članove ove kotorske kriminalne grupe. To će biti jedan od pravaca istrage - navodi izvor podgoričke Pobjede.

Veselin Vukotić je ubijen 20. aprila prošle godine. Na njega je u kotorskom naselju Dobrota nepoznata osoba ispalila više hitaca. U to vreme njegov sin Jovan bio je u beogradskom zatvoru, gde je robijao za falsifikovanje isprava, a drugi sin Igor u bekstvu.

U ratu "kavčana" i "škaljaraca" ubijen je i Šćepanov otac Niko. On je 2017. izrešetan na kućnom pragu u naselju Dubrava, dok je samo tri meseca ranije Šćepanov rođeni brat Duško preživeo eksploziju bombe postavljene pod auto, ali je ostao bez obe noge. U sukobima je stradao i njihov brat od strica Vladimir Roganović. On je pre godinu dana ubijen hicem u potiljak ispred jednog bečkog restorana. Po sličnom receptu sada je likvidiran i Šćepan. On je silazio stepenicama ka trgu gde je imao kafić, kada je ubica zapucao na njega iz pištolja kalibra devet milimetara.

Saslušan očevidac!

Crnogorski mediji navode da je policija u brdima u naselju Sasovići pronašla zapaljen motor koji je korišćen u likvidaciji. Navodno, nađeno je i oružje, a jedan od izvora kazao je da su inspektori skidali video-nadzor sa objekata u Podima. Podgorički mediji navode i da postoji očevidac ubistva i da je policija uzela izjavu od njega, ali nije poznato da li je ta osoba pomogla istrazi.

Pratili ga

- Radi se o klasičnoj sačekuši i planiranom ubistvu jer je ubica očigledno dobro poznavao navike žrtve. Prema operativnim saznanjima, Šćepan nije povezan sa delovanjem "kavačkog klana", ali se ne isključuje mogućnost da ga je učešće njegove braće u tim poslovima koštalo života - navode izvori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading