(FOTO) Krijumčari sve kreativniji! Carini pokazali dva plišana medveda, a zapravo su krili nešto što će vas iznenaditi

Autor: Republika

Hronika

11.02.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da pravila nema i da se zaista krijumčari apsolutno sve što donosi zaradu, pokazuje i slučaj koji se dogodio 10. februara 2020. godine na prelazu Gradina, kada su carinici zaplenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasicu.

RepublikaFoto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil "folksvagen pasat" pirotskih registarskih oznaka.

Vozač i suvozač, obojica državljani Srbije rekli da nemaju ništa da prijave, rekavši da su u susednoj Bugarskoj kupovali poklone za dečje rođendane.

RepublikaFoto: Uprava carina

Da bi potkrepili svoju priču pokazali su carinicima dva velika plišana medveda i rođendansku tortu.

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik automobila ostali su zatečeni, jer se u njemu iza dve kancelarijske stolice nalazila i gomila kesa sa sveže usoljenim ovčijim crevima.

RepublikaFoto: Uprava carina

Nekoliko kesa sa istom sadržinom pronađeno je potom u prostoru rezervne gume, kao i na zadnjem sedištu i ispod njega. Jedna kesa je bila sakrivena ispod presvlake suvozačkog sedišta, na kojem je jedan od putnika prethodno sedeo.

Merenjem je utvrđeno da se radi o količini od 149 kilgrama, a kao vlasnik se prijavio 40-godišnji suvozač iz Babušnice, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading