Detalji akcije na krovu hotela: Kada su policajci pronašli pištolj, sve su počeli da povezuju

Autor: Kurir, Republika

Hronika

09.02.2020

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski državljani Nemanja Mišurović (35), Miljan Milić (27) i Bojan Ajković (35), sva trojica iz Podgorice, označeni kao pripadnici klana iz Zete, koji važe za bliske škaljarskom klanu, i Siniša Kačavenda (42) iz Banjaluke uhapšeni su u akciji beogradske policije u Hotelu "Kraun plaza".

RepublikaFoto: wikimedia.org/White Writer
Foto: Ilustracija

Hapšenje se dogodilo u petak uveče, a prilikom pretresa, na krovu hotela pronađen je pištolj za koji se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih. Sumnja se da su se oni našli u hotelu, kako bi se dogovorili oko osvete za nedavno ranjenog Podgoričanina Igora Krstovića (35). On je ranjen u Zeti 28. januara, kada je zasad nepoznati napadač u njegov automobil ispalio oko 30 metaka. Kako se saznaje, policija je reagovala odmah po dobijenoj informaciji da su se četvorica osumnjičenih našla u hotelu. Podaci su ukazivali da su Ajković i Kačavenda u Beograd stigli avionom, a da su im se u petak pridružili Mišurović i Milić, koji su došli blindiranim BMW-om i "audijem".

- Reagovali smo odmah po dobijenim informacijama jer se radi o bezbednosno interesantnim ljudima koji važe kao bliski škaljarskom klanu. Prilikom pretresa oni nisu pružali otpor, ali pošto su bili pod prismotrom, ustanovljeno je da je jedan od njih išao na krov. Pretresom krova nađen je pištolj za koji su osumnjičeni tvrdili da ne pripada njima. Tvrdili su da su došli radi zabave i malo da se opuste, a plan im je bio da u srpskoj prestonici ostanu četiri dana. Tokom akcije, policija je privremeno zaplenila dva automobila crnogorskih tablica, blindirani BMW i "audi" - rekao je izvor koji je upućen sa detaljima istrage.

Kakve planove su imali u prestonici i da li je možda trebalo da likvidiraju nekog, za sada se samo sumnja. Takođe, utvrđuje se ko je ostavio pištolj na krovu hotela, prenosi izvor.

Nezvanično, ne isključuje se mogućnost da su se privedeni okupili radi osvete, zbog, kako se sumnja, nedavnog ranjavanja Krstovića. Sumnja se da su oni saznali ko je pucao na njihovog prijatelja. Takođe, proverava se sumnja da su se oni nameračili na jednog od vođa suprotnog klana koji se navodno lečio u poznatoj srpskoj bolnici.

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading