Produžen pritvor Zoraninom direktoru Jevtiću

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

08.02.2020

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću, osumnjičenom za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroljub Jevtić i Zorana Mihajlović

Pritvor mu je produžen za još 30 dana, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić. Jevtić je uhapšen 10. januara nakon čega mu je određen pritvor, dok su druga trojica osumnjičenih u ovom slučaju odmah puštena da se brane sa slobode.

Protiv Jevtića je pre tri dana pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Kada je u pitanju prvi slučaj Jevtić se teteti za primanje mita, a osumnjičeni za davanje mita su: član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslav Burzanović, kao i dva novosadska advokata Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Sumnja se da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika - Burzanvića, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon hapšenja saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

U drugoj istrazi Jevtić se sumnjiči za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading