Usmrtio Bojanu, bezdušno pobegao, pa se OVAKO branio na sudu! Sestra samohrane majke otkrila kako su saznali za njenu smrt

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

08.02.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko J. (32), koji je uhapšen zbog sumnje da je 30. januara izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je preminula Bojana Stanković (34) iz Meljaka, a potom pobegao, branio se ćutanjem u tužilaštvu.

RepublikaFoto: facebook.com/Bojana Elena Stankovic
Bojana Stanković

Na Bojanu, samohranu majku 13-godišnje devojčice, kako se sumnja, 30. januara je "fordom" naleteo Darko J. (32) iz Male Ivanče, nakon čega je pobegao sa lica mesta. Bojana je dan kasnije preminula u Urgentnom centru.

Osumnjičeni Darko J. je prekjuče uhapšen, a juče je saslušan u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. Njemu se na teret stavljaju krivična dela teško deo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kako se saznaje osumnjičeni se branio ćutanjem. Tužilaštvo je nakon saslušanja tražilo da mu se odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo.

Bojana je živela u kući u Meljaku sa svojom 13-godišnjom ćerkom, sestrom, bratom i majkom. Sahranjena je prekjuče na meljačkom groblju.

Bojanina druga sestra Verica Stanković je podelila poslednju komunikaciju koji je imala sa svojim sestrom neposredno pre kobne saobraćajke i kada je cela porodica počela da sumnja da joj se nešto dogodilo.

- Radila je tog dana u restoranu u Žarkovu. Vraćala se kući i razmenile smo par poruka. Oko 17 sati pitala me je da li imam da joj pozajmim patike, jer joj se pokvario rajsferšlus na čizmi. Razmenile smo još nekoliko poruka, međutim već oko 17.40 prestala je da odgovara... Bile su to poslednje poruke koje smo razmenile... - kaže Verica za naš list.

Kako dodaje, kako je vreme odmicalo, porodica je postala sve zabrinutija. Majka je zvala Bojanu, a zvala i nju da proveri da li si se čule.

- Majka je bila dosta vezana za Bojanu i bilo joj je sumnjivo što je nema. Uvek se javljala posle posla. Pitale smo je: "Dado, je l‘ si tu?", ali nije odgovarala... - dodaje Verica.

 

Brat prolazio pored nesreće

Kako dodaje, shvatili su da je njihov brat u trenutku nesreće prolazio u blizini mesta nesreće.

- Kada bi prolazio tuda, uvek bi gledao ka toj strani, međutim, tog dana nije glavu okrenuo. Nije ni slutio šta može da se desi - dodaje Verica.

Kako dodaje, Bojana je kod sebe imala zdravstvenu knjižicu njihove sestre Katarine, koja je radila u restoranu u Meljaku. Prema Veričinim rečima, ekipa Hitne pomoći ušla je u lokal u kojem je radila i gazdu obavestila da je reč o Katarini.

- Gazda je rekao: "Ne, ona je tu". Katarina je čula i odmah znala da je u pitanju Bojana. Tada smo saznali da je prevezena na Urgentni centar. Rečeno nam je da je davala znake života na licu mesta. U Urgentnom centru nam je saopšteno da je u kritičnom stanju, da je bila reanimirana. Oko sat posle ponoći rečeno nam je da je doktor operisao, sutradan nam je rečeno da je izgubila život - dodaje Verica.

Kako dodaje, saznali su da je osoba koja je naletela na Bojanu automobilom pobegla sa lica mesta, da je bilo i svedoka koji su navodno otišli, a da je uz Bojanu bio komšija dok nije došla Hitna pomoć.

- Vozio je nenormalnom bezinom, navodno 160 na sat. U pitanju je raskrsnica, put kroz selo gde je dozvoljna i možda tri puta manja brzina, oko 50 na sat. Nadamo se da će dobiti kaznu kakvu zaslužuje. On je s tom krivicom obeležen za ceo život - kaže Bojanina sestra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading