Pijan i drogiran tukao bebu do smrti! Priznao krivicu, suđenje odloženo

Autor: Blic, Republika

Hronika

07.02.2020

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Ferdiju Jašariju zbog ubistva petomesečnog deteta odloženo je juče po peti put, i to zbog odbrane optuženog, koja je tražila izuzeće sudskog veštaka, obducenta Zorana Stankovića.

RepublikaFoto: facebook.com/Ferdi Buraz
Ferdi Jašari

Na jučerašnjem ročištu trebalo je da bude saslušan sudski veštak Branimir Aleksandrić, međutim, zbog lošeg zdrastvenog stanja on nije mogao da pristupi suđenju.

Kako je naveo postupajući sudija, Aleksandrić neće biti u mogućnosti ni u narednom periodu da svedoči, te je umesto njega pozvan veštak Zoran Stanković.

Prema rečima sudije, Zoran Stanković se upoznao sa predmetom, međutim, branilac po službenoj dužnosti optuženog Jašarija usprotivio se njegovom saslušanju.

Kao obrazloženje zahteva za izuzeće, on je naveo da smatra da veštak nije pogodan za davanje iskaza jer sumnja da je Stanković na jednom od ranijih suđenja gde je postupao lagao pod zakletvom.

Sudsko veće odbilo je predlog odbrane, ali kako Jašari povodom ove odluke ima pravo na žalbu, glavni pretres je odložen za 25. mart.

Podsetimo, Ferdi Jašari optužen je da je u novembru 2018. godine ubio svoju petomesečnu bebu udarajući je po glavi i telu.

Jašari je optužen za najteže krivično delo - teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora od 10 do 40 godina zatvora.

On je, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola i marihuane udarao svoju ćerkicu jer je plakala. U toku noći majka je odnela bebu u KBC Zemun, ali zbog težine povreda beba je preminula nekoliko sati kasnije.

On je na sudu priznao da je udario dete pesnicama u glavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading