ŠOK POSLE SMRTI MATURANTA! Meštani Velike Plane otkrivaju: Bilo je pitanje vremena kada će nešto ovako da se desi, evo zašto!

Autor:

Hronika

06.02.2020

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle brutalnog prebijanja nasmrt Stefana Filića (18), maturanta Ekonomske škole, meštani Velike Plane su u šoku, ali ne i iznenađeni kada su čuli ko je uhapšen zbog sumnje da je počinio taj gnusan čin. Iza brave su se našli Nikola B. (21) i Mitar P. (21), stari znanci policije.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stefan Filić

PONAVLJAČ

- Bilo je samo pitanje kada će oni tako nešto uraditi. U pitanju su lokalne kabadahije i siledžije. Svi ih znaju i to ne po dobru. Oni samo čekaju da se pobiju i nekoga maltretiraju, a za sobom vuku još gomilu neke dečurlije, kao čopor. Mitar je ponavljao i školu. Napao je i udario profesora fizičkog, a napao je i profesorku engleskog. Oni samo smišljaju kakvo će zlo nekome da učine, a već su ih hapsili i osuđivali za huliganske ispade - kaže jedan meštanin Velike Plane.

Većina ljudi se slaže da bi oni napali bilo koga i da im razlog nije bio potreban. Ubijeni učenik Stefan Filić imao je tu nesreću da mu se put ukrsti s njima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Preti im 15 godina robije

Za krivično delo nanošenje teških telesnih povrede zaprećena je kazna zatvora u trajanju od dve do 12 godina. Ukoliko krivično delo bude kvalifikovano kao ubistvo, Nikola B. i Mitar P. odgovaraće za zločin, za koji im preti od pet do 15 godina zatvora.

- Mitar je već bio osuđivan, i to na društvenokoristan rad. Treba da ga pošalju na dugogodišnju robiju, ovo više ne može da se trpi. Siguran sam da će, ako bude pušten na slobodu, opet nekog napasti i prebiti, izbosti nožem ili napraviti neki drugi belaj - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Stefan će danas biti sahranjen na groblju u Starom Selu

Nikola B. i Mitar P. uhapšeni su i određen im je pritvor, dok su protiv još petorice maloletnika koji su učestvovali u tuči podnete krivične prijave u redovnom postupku.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Staro Selo u neverici

- Još se ne zna tačno kako će javno tužilaštvo kvalifikovati ovo krivično delo, odnosno da li će odgovarati za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom ili ubistvo. Sudu još nije dostavljen obdukcioni nalaz žrtve - kaže izvor iz istrage.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Klub "Brodolom"

Hteo da zaštiti brata

Do tragedije je došlo u noći između subote i nedelje, kada su se Stefan, njegov brat A. F. (16) i još jedan drug vraćali kući iz noćnog provoda u klubu "Brodolom". Unutra je došlo do kraće rasprave sa grupom momaka, ali se sve završilo na rečima. Kada su braća Filić i drug izašli i krenuli da pojedu nešto, za njima je izašla ekipa koja se ustremila na Stefanovog brata. Stefan je pokušao da zaštiti brata, ali su se siledžije ustremile tada na njega, oborile ga na zemlju i nastavile da ga šutiraju dok je ležao na asfaltu. Nesrećni mladić prebačen je u Urgentni centar u Beogradu, ali je tamo podlegao povredama.

ZAVIJENI U CRNO

U kući Filića u Starom Selu kraj Velike Plane je muk, koji samo prekidaju jecaji majke Ljubinke. Niko od porodice nije u stanju da priča. Svi su zanemeli zbog tragedije koja ih je neočekivano pogodila.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
ZAVIJENI U CRNO Kuća Filića

- Stefan je bio miran, vaspitan dečko, gotovo neprimetan. Nikada nije pravio bilo kakve probleme. Eto, doneli su ga poslednji put kući, sutra će biti sahranjen. Nije dobro ni Ljubinka, ni otac Nenad, ni mlađi brat. Došla je i Hitna pomoć za svaki slučaj - rekao je jedan od članova rodbine koji je došao da izjavi saučešće i zapali sveću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading