Danas saslušanje Miodraga Poledice: Tužilaštvo tražilo pritvor

Autor: pink.rs, Republika

Hronika

05.02.2020

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar u ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Miodrag Poledica danas će biti saslušan povodom zahteva tužilaštva da mu se odredi pritvor.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miodrag Poledica

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Poledica i još četvoro osumnjičena uhapšeni su u ponedeljak, a u ovom slučaju osumnjičen je i v.d. direktor infrastructure Železnica Srbije Miroljub Jevtić, koji je u pritvoru od 10. januara, jer je protiv njega još jedna istraga u toku.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv šest osumnjičenih u vezi sa zloupotrebama javnih nabavki među kojima su Poledica i Jevtić i predložilo sudu da odredi pritvor za Poledicu i ostale osumnjičene.

Miodrag Poledica uhapšen je sa još četiri osobe, a na teret im se stavlja da su nameštali javne nabavke u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine i obezbeđivali da poslove na železnici ima jedna privatna kompanija.

Mada tužilaštvo ne želi da iznosi detalje, beogradski mediji javljaju da je Poledica uhapšen zbog tendera za obnovu pruge na Pančevakom mostu, koja je rađena baš u tom period.

Posao je neposrednim dogovorom dodeljen firmi ZGOP čiji je vlasnik uhapšen.

Slobode je lišen i direktor preduzeća “Ingrap-omni” koja je učestvovala na tenderu samo proforme da bi se dao legitimitet tenderu. Policija intenzivno češlja poslovanje Železnice Srbije manje od mesec dana uhapšen je direktor Infrastrukture Miroljub Jevtić.

Nezvanično se saznaje da je bilo velikih zloupotreba na obnovi pruge Požarevac-Majdanpek, predstavljeno je da je kompletna deonica potpuno obnovljena, a ustvarnosti su ugrađenovi povoljni delovi naplaćivani kao novi.

Većina medija podseća, da 50-godišnji Poledica funkciju državnog sekretara u ministarstvu građevinarstva i saobraćaja obavlja već osam godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading