Predložen pritvor za državnog sekretara i zaposlene u "Infrastrukturama železnice"

Autor: Blic, Republika

Hronika

04.02.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja osumnjičenih u vezi sa zloupotrebama u PD "Infrastruktura železnice" a.d., doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroljuba Jevtića, Branimira Alimpića, Zorana Stanojevića, Mirka Međa, Predraga Ćurčića i Miodraga Poledice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miodrag Poledica

Postoji osnovana sumnja da su ova lica izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Naime, osumnjičenima Miroljubu Jevtiću, Branislavu Alimpiću i Predragu Ćurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja član 359 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 61 KZ, dok se Miodragu Poledici stavlja na teret krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju član 359 stav 1 u vezi stava 35 KZ.

Mirko Međo i Zoran Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama član 228 stav 1 KZ i u vezi člana 61 KZ.

Tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading