Kvrcnulo mu u glavi, pa pobio celu porodicu pred sinovima! Počinje suđenje trostrukom ubici Goranu Jankoviću

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

03.02.2020

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremno ročište u slučaju trostrukog ubistvana Telepu prošle godine, za koje je optužen Goran Janković iz Novog Sada, zakazano je za danas u Višem sudu u Novom Sadu.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Ubijena Mirjana Janković

Optužnica protiv Gorana Jankovića, optuženog za ubistvo supruge, tašte i tasta u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Petefi Šandora na Telepu, podignuta je 22 avgusta. On se tereti da za teška ubistva, za šta je zaprećena kazna zatvora do 40 godina.

Gnusni zločin koji je šokirao srpsku javnost odigrao se 24. maja prošle godine u jutarnjim časovima, a prethodila mu je prijava Jankovićeve supruge zbog nasilja u porodici. Kako je i sam ispričao na saslušanju, kobnog jutra došao je kući iz kafane i "nešto mu je kvrcnulo u glavi" pa je odlučio da ode kod žene u kuću gde je živela sa roditeljima, kako bi joj se osvetio.

U rancu je poneo macolu i garderobu koja će mu kasnije koristiti za beg. Čim je došao na kućni prag Pajića, izvadio je macolu i nasrnuo na svog bivšeg tasta Branislava jer je bio najkrupniji. Zatim je ušao u kuću i nastavio svoj krvavi pir. Nasrnuo je na taštu i njoj takođe presudio udarcem macolom. A onda se ustremio na suprugu.

Kako je i sam ispričao, najpre ju je tuko i davio, želeći da iskali sav bes na njoj, a zatim joj je ubrzo i presudio. Da zločin bude još jezivi, sceni ubijanja tasta Branislava, tašte Nade i supruge Mirjane svedočili su njegovi maloletni sinovi! Nakon što im je ubio i majku, okrenuo se ka njima i starijem dečaku rekao: "Zapamtite, tata nije bio ovde!"

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Trenutak hapšenja Gorana Jankovića

Prestravljena deca su, čim je izašao iz kuće, telefonom pozvala ujaka i ispričala šta se desilo. Ubrzo su na lice mesta stigli policajci i hitna pomoć, ali za Pajiće je već bilo kasno...

Zabrana prilaska

Zabrana prilaska koja je u Jankovićevoj glavi bila okidač za zločin datira iz 11. maja te godine, kada ga je nesrećna žena prijavila zbog nasilja u porodici. Ona ga je tada napustila i vratila se kod svojih roditelja, što Janković nije mogao da prihvati.

Isplanirano bekstvo

Napustivši kuću Pajića, Janković je seo u automobil i odvezao se do Dunava, gde je pored jedne firme ostavio svom automobil. Dalje je svoj put nastavio peške a ovakav Jankovićev postupak tumači se kao pokušaj da zavara trag i umakne policiji.

U automobilu je pronađen pribor za prvu pomoć, što je istražiteljima jasno stavilo do znanja da ubica nema suicidne misli i samoubilačke namere te da će uskoro i doljati.

Tri dana je trajala potraga za pomahnitalim Jankovićem, sve dok trećeg dana od ubistva vlasnik jednog broda uz Ribarsko ostrvo nije pozvao policiju da prijavi da se na brodu u blizini ima nekoga. Novosađani su dobro znali da se za Jankovićem intenzivno traga, a cela Srbija pomno je pratila potragu, pa je tako svaka neobičnost bila potencijalan trag ka monstrumu.

Ispostavilo se da je prijava ovog alasa bila ona prava. Policija je ubrzo opkolila brod i na njemu pronašla Jankovića i njegove stvari. Pokušao je da pobegne videvši uniformisane policajce, ali je ubrzo savladan i priveden.

Tezi da je ubistvo tročlane porodice do detalja isplanirao govori u prilog to da su na brodu pronađene Jankovićeve stvari. U rancu je imao spakovanu rezervni garderobu, macolu kojom je počinio krvavi pir i nešto hrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading