Ustaje u 8, šeta i sređuje ćeliju! Dnevna rutina Igora Srbina: Kako najtraženiji begunac provodi dane na robiji u Španiji

Autor: Blic, Republika

Hronika

02.02.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto je okarakterisan kao izuzetno opasni zatvorenik, Norbert Feher, poznatiji kao Igor Srbin, prebačen je iz zatvora Zuera u Saragosi u zatvor Tekserio u Korunji, gde već ima ustaljenu svakodnevnu rutinu.

RepublikaFoto: youtube.com/LaComarcaTeVe
Igor Srbin

Norbertu Feheru sudilo se prošle nedelje u Španiji zbog ranjavanja iz decembra 2017. godine, kada je hicima iz oružja koje je imao u ilegalnom posedu ranio komšije Manuela M. i Manuela A. Koliko ga smatraju opasnim možda najbolje oslikava činjenica da je za to suđenje izgrađen specijalni bunker od neprobojnog stakla na čeličnoj konstrukciji iz kog je pratio suđenje. U sudnicu je doveden uz prisustvo velikog broja agenata i nezapamćene mere obezbeđenja.

Upravo ta njegova karakteristika obezbedila mu je mesto u zatvoru Tekseiro u Korunji, gde je proveo nekoliko meseci pre suđenja i u koji se vratio po završetku ročišta. Tamošnji portal elcierredigital.com detaljno je opisao kako Igor Srbin provodi svoje zatvoreničke dane.

Ustaje u 8, trči, šeta...

Budi se u osam sati svakog jutra, a sat vremena kasnije čuvari ga odvode na prebrojavanje. Zatim tri sata provodi napolju, u zatvorskom dvorištu. Navodi se da ponekad trči, ali uglavnom šeta. Novac troši u zatvorskoj kantini gde uglavnom kupuje pecivo i sok, a ostatak dana provodi u ćeliji širokoj 10 i visokoj tri metra pod konstantnim nadzorom četvorice čuvara.

Sa čuvarima je Feher imao problema u zatvoru Zuera, gde je prethodno boravio takođe u potpunoj izolaciji. Navodno su mu, prema pisanju ovog lista, pretili zatvorski čuvari, a pojedine organizacije koje prate rad kazneno-popravnih ustanova navele su da Zuera ima veliki problem sa manjom osoblja i resursa, te je čuvati ovako opasnog zatvorenika izuzetno teško.

Inače, od 342 dana koliko je proveo u Zueri, 138 je bio u ćeliji, ne želeći da izlazi napolje, što se u zatvoru u kom sada boravi promenilo, te su šetnje i trčanje u zatvorskom dvorištu postali njegova svakodnevnica.

Ponaša se pristojno, ima dobru i pristojnu komunikaciju sa zatvorskim osobljem, svoju ćeliju održava urednu, redovno namešta krevet i poslušan je.

Međutim, neposredno pre početka suđenja za pokušaj ubistva dvojice muškaraca, Igor Srbin je vraćen u Zueru gde je proveo nekoliko dana, a zatim je transportovan u sudnicu gde je suđenje pratio iz pomenutog bunkera.

RepublikaFoto: youtube.com/LaComarcaTeVe
Igor Srbin

Suđenje Feheru za druga krivična dela koja je počinio na teritoriji Španije trebalo bi da se nastavi u martu ove godine, gde će se suočiti sa optužbma da je počio tri ubistva. Međutim, procenjuje se da će ročište trajati znatno duže, oko nedelju dana, zbog čega se pitanje Igorove ali i bezbednosti drugih zatvorenika i čuvara ponovo aktuelizovalo, budući da će morati da boravi u Zueri odakle je prethodno premešten.

Podsećanja radi, on je na suđenju prošle nedelje priznao pokušaj ubistva trojice farmera. Tužilaštvo je za ovo delo tražilo 22 godine i deset meseci zatvora, odnosno po devet godina i 11 meseci za svaki od pokušaja i tri godine zatvora zbog ilegalnog posedovanja oružja. U svom obrazloženju navode dve otežavajuće okolnosti. Takođe, od njega se traži da porodicama žrtava isplati 116.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading