Droga kipela iz automobila: Carinici na Gradini zapanjeni šokantnim otkrićem!

Autor:

Hronika

30.01.2020

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom večeri 29. januara, na graničnom prelazu Gradina sprečen pokušaj krijumčarenja preko 30 kilograma heroina skrivenog u jednom automobilu, saopštila je Uprava carine.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Droga je otkrivena na ulazu u zemlju, prilikom pregleda "citroena C5" kojim je upravljao 44- godišnji bugarski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Hrvatskoj gde navodno radi. Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir sa njim primetio je da je putnik vidno uznemiren, te da skoro drhti.

Upravo zbog toga službenici su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku primećene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije - stoji u saopštenju.

Usledio je detaljan pregled tokom koga je potvrđeno da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kome se krije pozamašna količina heroina.

Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube, kao i u podu ispred zadnjih sedišta.

S obzirom da su paketi zapakovani na način koji je karakterističan za krijumčare heroina (paketi su oblepljeni širokom, selotejp trakom braon boje), te da je sam uzorak praha iz jednog od paketa tokom priručnog testa odreagovao na heroin, opravdano se sumnja da se radi o upravo toj vrsti droge.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Iz pomenutog automobila izvađeno je 30 kilograma i 350 grama droge, koja je bila zapakovana u 57 paketa od po pola kilograma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading