Nesvakidašnje čukanje: Sudarila se dva tramvaja na Bulevaru, 10 osoba povređeno

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

30.01.2020

07:12 >> 08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Bulevaru kralja Aleksandra jutros oko 7.30 sudarila su se dva tramvaja, a lakše je povređeno osam putnika i dva vozača.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Nezgoda se, kako saznajemo, desila na uglu Ruzveltove ulice i Bulevara kralja Aleksandra, a do nje je došlo kada je jedan tramvaj na liniji 6, koji je vozio od Tašmajdana ka Ustaničkoj, skrenuo ulevo i sudario se sa drugim tramvajem na istoj liniji, a koji je dolazio iz suprotnog smera.

 

Povređeni su vozilima Hitne pomoći prebačeni u Urgentni centar. Tramvajski saobraćaj je u zastoju, a putnike od Vukovog spomenika do Ustaničke ulice prevoze autobusi sa oznakom 6-A.

Kako saznajemo, šest osoba je prevezeno je u Urgentni centar, a jedan od 17 godina uUniverzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Kako su nam rekli u Dispečarskom centru GSP do sudara je došlo verovatno pošto se okrenula skretnica, a prema njihovoj evidenciji povređeno je osmoro putnika.

- Da li je u pitanju ljudski ili tehnički faktor nadležni će da utvrde, osam putnika je povređeno, uglavnom su svi sa lakšim povredama, u svesnom stanju su zbrinuti kolima hitne pomoći u zdravstvene ustanove. Zastoj je bio od 7.30 do 8.12 sati u smeru ka Ustaničkoj. Za to vreme radio je autobus na liniji 6A - kažu u GSP.

Direktor GSP: Istraga će utvrditi razlog nezgode

Nakon ove nezgode oglasio se direktor GSP Radiša Momčilović. Kako je kazao, do čeonog sudara dva tramvaja došlo je na mestu ukrštanja tramvajskih šina.

- Tom prilikom, prema informacijama kojima raspolažemo, lakše je povređeno osam putnika i pričinjena je veća materijalna šteta na tramvajima - rekao je Momčilović.

Direktor navodi i da okolnosti pod kojima se desila nezgoda nisu poznate i da će istraga utvrditi razlog zbog koga je došlo do sudara.

- GSP Beograd izražava žaljenje zbog nezgode koja se desila i želi brz oporavak povređenima - poručio je Momčilović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading