Niški sveštenik nasmejao sve u sudu razlogom zbog kojeg nije došao na ročište

Autor: novosti.rs

Hronika

28.01.2020

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Tomislav Ž. čiji je novac proneverio bankar Aleksandar A. (35) protiv koga se vodi postupak u Višem sudu u Nišu, nije se ni u ponedeljak pojavio na ročištu i to zbog nesvakidašnjeg razloga.

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

U dopisu sudiji Višeg suda Milici Grujić, on je obrazložio da ne može da dolazi na suđenja kada je "crveno slovo" i kada je vreme najvećih verskih praznika - zbog toga što je sveštenik. Uz to, Sudu je poslao crkveni kalendar, na osnovu kojeg je zakazan novi termin suđenja.

Optuženom Aleksandru A. na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave. On se sumnjiči da je klijentima jedne banke u Nišu sa računa štediša prisvojio 196.500 evra i 5,34 miliona dinara, a među oštećenima je i sveštenik Tomislav Ž. koga je oštetio za 50.000 dinara. Kako se sumnja, Aleksandar A. je 31. decembra 2014. blagajnici u banci predstavio da je sveštenik u njegovoj kancelariji i da želi da podigne čekove koje će mu on lično odneti.

Kako sveštenik u tom trenutku nije mogao da dobije čekove, jer je bio u minusu, bankar je iskoristio ovlašćenje šefa za odnose sa klijentima u niškoj filijali i odobrio svojim potpisom da čekovi budu izdati. Odneo je čekove u svoju kancelariju i falsifikovao sveštenikov potpis na obrascu, a potom preuzeo čekove koje je nedugo nakon toga popunio na po 5.000 dinara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading