Počinje suđenje baka Coki zbog ubistva investitora: Preti joj 40 godina robije!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

28.01.2020

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojanka Stojanović (72), poznatija kao baka Coka, koja je optužena da je ubila investitora Zorana Trifunovića (58) na Zvezdari u Beogradu, za nešto više od dve nedelje trebalo bi prvi put da se pred sudom izjasni o tome da li je kriva za ubistvo ili ne.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Baka Coka

Kako saznajemo, Viši sud u Beogradu zakazao je za 13. februar pripremno ročište, na kom bi, osim Coke, svoje dokaze trebalo da predlože tužilaštvo i odbrana.

Overila žrtvu

- Stojanka Stojanović optužena je za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, zbog čega joj preti kazna do 40 godina zatvora - potvrdio je sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, Coka je posle hapšenja policiji priznala zločin, ali je kasnije u tužilaštvu odlučila da se brani ćutanjem. Starica koja se sumnjiči na ubistvo, podsetimo, godinu dana je provela iza rešetaka, a prošle godine puštena je u kućni pritvor.

Nanogica

Stojanki Stojanović 30. avgusta prošle godine stavljena je nanogica i ona je otad u kućnom pritvoru. - Zabranjeno joj je da napušta kuću bez prethodnog odobrenja suda. Odobrene su joj samo šetnje - kaže izvor, i dodaje da je Coki sud dozvolio da jednom dnevno, na sat vremena, u vreme koje joj je tačno određeno, napusti svoju kuću. Komšije su ispričale da Coku viđaju kako šeta, ali i da je jednoj starici ispričala da je oslobođena za ubistvo investitora.

Podsetimo, baka Coki se na teret stavlja da je 2. septembra 2018. u Vučićevom prolazu na Zvezdari pucala u investitora. Brutalnu likvidaciju zabeležile su i sigurnosne kamere. Na snimku, koji je šokirao Srbiju, vidi se kako Stojanka sa kačketom na glavi i cegerom u ruci ide u susret investitoru. Kada su prišli jedno drugom, Stojanka je gurnula ruku u ceger, izvadila pištolj i pucala mu u vrat. Kada je pao, pucala mu je u stomak, a zatim prišla još bliže i ispalila mu metak u glavu. Nakon toga, vratila je pištolj u ceger i mirno odšetala kući. - Pošto je kao profesionalac overila žrtvu nasred ulice, Coka se hladnokrvno vratila kući, našminkala se, doterala i zaspala. Tako je dočekala policiju. Nije pokušavala da pobegne, niti da se sakrije - podseća sagovornik.

Sukob oko placa

Posle hapšenja starice, njen sin Marko Stojanović ispričao je da je ona godinama bila u sukobu s investitorom. Tvrdio je da je Trifunović prisiljavao njegovu majku da mu proda plac i svoju kuću, jer je na tom mestu nameravao da gradi zgradu. Majku je pokušao da odbrani tvrdeći da joj je investitor pretio i da ga je ona prijavila policiji, ali da niko od nadležnih na to nije reagovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boki

28.01.2020 10:32

Sloboda za Baka Coku!!!