Ispovest preživelog iz vozila koje je smrskala bukva: Sam đavo nam je govorio da tog dana nigde ne svratimo i idemo tom brzinom

Autor: Blic, Republika

Hronika

28.01.2020

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zla sudbina je precizno, da preciznije ne može biti, tempirala da se drvo obruši na put baš u trenutku kada smo mi prolazili i ubije mog prijatelja.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

Ovo su reči Radomana Bakovića (56) iz Brajkovaca kod Prijepolja na čiji "golf", kojim je putovao sa drugom i komšijom Žarkom Drobnjakom (50), je u nedelju popodne pala ogromna bukva. Drobnjak je izdahnuo u smrskanom automobilu, dok je Baković prošao sa lakšim povredama zbog kojih je zbrinut u prijepoljskoj bolnici.

Tog dana, priča on, njih dvojica su iz Brajkovaca otišli u Prijepolje da Žarko nešto nešto kupi. Po povratku, nešto ispred 16 sati, prolazili su kroz svoje selo ravnim, zemljanim putem kraj koga se nalazi šuma. Žarko je vozio "golf" a Radoman bio na mestu suvozača.

U to vreme u šumi je bio B. D. meštanin Brajkovaca i dalji rođak Žarka Drobnjaka koji je sekao jednu bukvu. Veliko stablo, iako je bilo posečeno, nije htelo da padne već je ostalo da stoji na panju. B. D. je poslao sina kući da doveze kamion kako bi sajlom uspeli uspeli da obore drvo na bezbedan prostor.

Međutim, bukva je u jednom trenutku počela da se nakreće i pada gde ne treba - pravo na put, baš u trenutku kada je prolazio "golf" u kome su bili Radoman Baković i Žarko Drobnjak.

 

 

Seoskim drumom na kome se odigrala nesreća, kažu u Brajkovcima, dnevno najviše prođe 15-20 automobila, često ni toliko.

- Sećam se da smo prošli pored jednog kamiona koji je stajao pored puta. Par sekundi kasnije, možda ni toliko, čuo sam da je nešto puklo, ali u prvi mah nisam razumeo šta se dogodilo. Samo sam osetio da sam priklješten i da nemam prostora da se pomerim i da gubim vazduh - priča Radoman Baković.

Bukva, koja je pala pravo na krov automobila, došla je sa njegove, suvozačeve strane. Nisu je videli ni on ni Drobnjak.

 

 

- Bio sam okrenut nadesno i zgnječen u olupini i savijen u sedištu nisam uspevao da pomerim glavu i vidim Žarka. Počeo sam ga dozivati. U jednom trenutku nešto je rekao kratko ali nejasno i odmah zaćutao. Sve što sam uspeo je da promolim glavu kroz prozor da bih disao. Invalid sam, nemam jednu nogu, ništa nisam drugo mogao da učinim - kaže Baković.

Video je da neko istrčava iz šume i prilazi vozilu. Bio je do B. D. koji je posekao bukvu. Pokušavao je da ih izvuče iz auta pritisutog bukvom i iz sve glasa kukao "Ubih čoveka".

UBIH ČOVEKA! Urlao je B.D. koji je posekao bukvu

- Razvalio je vrata i na jedvite jade uspeo da me izvuče iz kola. Nije imalo nikakve šanse da priđe Žarku jer je taj deo auta bio potpuno smrskan. Hauba "golfa" je ostala neoštećena, ali je ostali deo vozila bukvalno smrljven - priča meštanin Brajkovaca koji je preživeo nesreću.

Ubrzo posle ovoga on je prebačen u prijepoljsku bolnicu, a Žarkovo beživotno telo izvukli su vatrogasci koji su hidrauličnim makazama morali da seku olupinu.

- Nikada se nije desilo da nas dvojica kada odemo u Prijepolje ne svratimo ili u kafanu na ručak ili u seosku prodavnicu da nešto kupimo. U nedelju, ni sam ne znam zašto, nismo nigde svratili. Da jesmo ovo se ne bi dogodilo, ali kao da nam je sam đavo rekao da nigde ne stajemo i kojom brzinom da idemo - rekao je Radoman Baković.

 

 

Na mestu nesreće u Brajkovcima u nedelju uveče je izvršen uviđaj posle čega je B. D. priveden u policiju i njemu je određeno policijsko zadržavanje zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading