Dva puta ga je smrt zaobišla, ima preko 60 krivičnih prijava, etiketiran kao narko-diler! Evo ko je Alibeg upucan na Novom Beogradu

Autor:

Hronika

25.01.2020

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" ranjen je iz vatrenog oružja večeras na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/MUP
Nenad Alajbegović ranjen je večeras na Novom Beogradu

Alajbegović je od ranije poznat policiji kao težak narko-diler, a u evidenciji ima više od 60 krivičnih prijava, među kojima su i za ubistvo, drogu, nedozvoljeno držanje oružja, razbojništva...

On je u pratnji prijatelja dovezen u Urgentni centar.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Policija na licu mesta gde je upucan

Trenutno se ne zna gde je i kako došlo do pucnjave, a kako saznajemo onaj koji ga je dovezao u Urgentni ne želi da iznese te informacije. 

Beogradska policija utvrđuje šta se tačno i gde dogodilo.

Upozoren već dva puta

Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", upucan je i 26. jula 1019. godine u stomak u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, nakon čega je prevezen u Ugrentini centar. Međutim, pre ovog napada u julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Bio u popravnom domu kao maloletnik

Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Nakon izlasak iz popravnog doma Alajbegović je više puta privođen. Pre deset godina, 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Hapšenje i u inostranstvu

Nakon što je odslužio te kratkotrajne kazne, za Nenada se čulo 2015. godine, kada je uhapšen u Banjaluci, gde se skrivao jer ga je beogradska policija tražila zbog razbojništva.

Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj u stanu koji je koristio policija je pronašla više od 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading