GDE JE TU PRAVDA? Profesoru iz Ovče smanjena kazna za polno uznemiravanje devojčice (15)

Autor: Tanjug

Hronika

25.01.2020

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovom odlukom, Sarafinu Manasiću smanjena je kazna za 4 meseca

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 14 meseci zatvora profesora u penziji Sarafina Manasića (73) iz Ovče jer je maja 2018. godine polno uznemiravao devojčicu staru 15 godina.

Ovom odlukom Manasiću je smanjena kazna za 4 meseca, pošto je prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu bio osuđen na godinu i po dana zatvora.

U presudi se navodi da je ovaj profesor u penziji osuđen jer je "20. maja 2018. godine u Beogradu polno uznemiravao maloletnicu Z. Đ. fizičkim ponašanjem koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života i koje izaziva strah".

Apelacioni sud je imao u vidu da Manasić nije ranije osuđivan, ali i otežavajuću okolnost da je profesor u penziji koji je predavao velikom broju mlađih generacija, kao i da je između njega i devojčice postoji razlika od preko 50 godina, i da su njegovi postupci ostavili izvesne posledice na devojčicu.

- Međutim, dajući adekvatan značaj navedenim okolnostima Apelacioni sud je usvajanjem žalbe branioca okrivljenog, a imajući u vidu njegovu starosnu dob, te njegovo zdravstveno stanje, prvostepenu presudu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca nalazeći da je adekvatna i da će se njom ostvariti svrha kažnjavanja - navodi se u obrazloženju odluke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading