Malčanski berberin ima cimere - psihijatrijske bolesnike i narkomane: Otkriveno kako teku zatvorski dani monstruma koji je oteo Moniku

Autor: novosti.rs

Hronika

25.01.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav Jovanović (47), poznat kao "Malčanski berberin", koji je iz zatvorske ćelije istražnog pritvora Kazneno-popravnog zavoda u Nišu prebačen u četvrtak po podne u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, smešten je u grupnu sobu i zaposleni nemaju nikakve primedbe na njegovo ponašanje.

RepublikaFoto: Republika
Malčanski berberin

On će u narednom periodu biti na psihijatrijskom veštačenju, koje je određeno po nalogu sudije za prethodni postupak niškog Višeg suda.

Portparol suda, Ana Ristić Gajić, pojašnjava da ovo veštačenje po zakonu traje 15 dana, a da se može produžiti za još toliko, ukoliko se ukaže potreba. Stručnjaci bi trebalo da utvrde da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice Monike K. (12) iz Suvog Dola kraj Niša, kao i tokom policijske potere. Stručnjaci će dati i uopšteni nalaz i mišljenje o njegovom psihičkom stanju.

- Posle psihološke procene Tužilaštvo će se opredeliti o eventualnom podizanju optužnice ili donošenju odluke o lečenju u specijalnoj ustanovi - kaže izvor blizak istrazi.

Prema dobijenim informacijama, Jovanović je disciplinovan.

- Dobro se ponaša, uostalom kao i dok je bio u Nišu - kaže izvor. - Niko od nadležnih, što se toga tiče, nema na njega nikakve zamerke. U grupnoj je sobi, jer je takva praksa, a sami su jedino oni koji prave probleme.

Inače, u ovoj bolnici smešteni su psihijatrijski bolesnici, kao i narkoman.

RAZLOZI ZA PRITVOR

Jovanović, za kojim se tragalo gotovo dvadeset dana, uhapšen je 5. januara na malčanskom groblju. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. Kao razlog za pritvor navedena je i činjenica da je osumnjičen za delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usled čijeg je izvršenja došlo do uznemirenja javnosti.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading