(VIDEO) Kamere za vreme egzekucije škaljaraca bile isključene?! Nova saznanja iz istrage masakra u Atini

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

22.01.2020

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamere u restoranu u kom su 19. januara kasno popodne ubijeni pripadnici škaljarskog klana, Igor Dedović i Stevan Stamatović, u trenutku pucnjave nisu radile, a beg izvršilaca zločina sa lica mesta zabeležile su sigurnosne kamere sa okolnih zgrada koje se sada češljaju.

RepublikaFoto: youtube/printscreen
Foto: Ilustracija

Posebno intrigantno grčkim istražiteljima je kako su Dedović i Stamatović provodili dane pre ubistva, odnosno da li su, skrivajući se u Atini, imali pomagače koji su im pružili utočište.

Informacije o njihovom kretanju i životu u Atini nisu pružile ni supruge koje su svedočile pucnjavi i koje su mesec dana ranije stigle iz Crne Gore u Grčku sa decom kako bi praznike proveli zajedno.

Navodno, ne sećaju se ničega, pa ni gde su odsele. One nisu dale ni informacije o lozinkama telefona Dedovića i Stamatovića kako bi inspektori mogli da ih otključaju, tako da se sada radi na tome. 

Ono što je policija utvrdila je da su Dedović i Stamatović u Grčku prethodno ušli sa falsifikovanim pasošima Hrvatske i da su u restoran u kom su ubijeni dolazili i ranije, te su ih stalni gosti i osoblje zapamtili. Pitanje je da li su ubice možda imale i pomagače među osobljem, jer su žrtve često dolazile u ovu tavernu.

Oni su u restoran dolazili nenaoružani i bez obezbeđenja, na osnovu čega se zaključuje da su se osećali bezbedno u glavnom gradu Grčke. U restoran su, kako svedoče zaposleni taverne uglavnom dolazili taksijem.

Isti mediji prenose i da su Stamatović i Dedović već barem mesec dana boravili u Grčkoj, a da su u nedelju došli na oproštajnu večeru jer su nihove supruge sa decom trebale sutradan da se vrate kući.

Podsetimo, u restoran u Atini, u nedelju popodne, upala su četvorica naoružanih muškaraca maskiranih šalovima. Oni su odmah otvorili vatru ka stolu za kojim su sedeli Dedović i Stamatović sa porodicama. Za stolom je bilo i dece.

Dok su dvojica pucala, druga dva maskirana muškarca su držala druge goste na nišanu. Ispaljeno je više od 30 hitaca, a jedan od njih pogodio je Stamatovićevu suprugu Milevu u nogu i ona je, kao i ranjeni muškarci odmah prevezena u bolnicu. Četvorka je zatim sa lica mesta pobegla crnim džipom i odvezla se u nepoznatom pravcu. Njihova ruta kretanja sada je pod lupom policajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading