NIJE IH NI SAKRIO KAKO TREBA: Rus uhvaćen na Horgošu sa delikatesom koji vredi preko milion dinara!

Autor: Tanjug

Hronika

21.01.2020

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na prelazu Horgoš zaplenili preko osam kilograma crnih, takozvanih "zimskih tartufa" (Tuber Brumale).

Foto: www.upravacarina.rs

Reč je o podzemnoj pečurki koja je izuzetan gastronomski delikates, zbog čega na zapadnoevropskom tržištu dostiže visoku cenu, saopštila je Uprava carina.

Tartufi su otkriveni na izlazu iz zemlje, u autobusu beogradskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Beograd-Budimpešta.


U jednom od kofera, smeštenom u prtljažnom prostoru, pronađeno je više od osam kilograma crnih tartufa, čija je vrednost pocenjena na preko milion dinara, što je skoro 10.000 evra.
Foto: www.upravacarina.rs

Pečurke su bile zapakovane u osam paketa koji su bili sakriveni na dnu kofera ispod garderobe, a tek po njihovom otkrivanju, kao vlasnik se prijavio 35-godišnji ruski državljanin, jedan od putnika autobusa.


Ova skupa i retka gljiva kod nas je poznata pod imenom zimski tartuf, pre svega zbog vremena sazrevanja plodonosnih tela, koje traje od početka novembra do sredine marta.
Foto: www.upravacarina.rs

Za razliku od belog tartufa nije reč o zaštićenoj vrsti, ali se takođe teško veštački uzgaja, jer raste pod zemljom i to najčešće u šumi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading