Kod njih ne postoji NE! Vuković je ubijen zato što NIJE HTEO da švercuje kokain?!

Autor: Informer, Republika

Hronika

21.01.2020

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Marko Vuković (41) izrešetan 17. januara ispred škole na Bežanijskoj kosi hteo je da izađe iz posla sa krijumčarenjem narkotika.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ubistvo Marka Vukovića

Pomorac Vuković ubijen je u mafijaškoj sačekuši jer nije hteo više da švercuje kokain ni za "škaljarce " ni za "kavčane". Vuković je ubijen nakon jednog sukoba sa "škaljaracima", koji su od njega tražili da im iz Južne Amerike prokrijumčari još samo jednu veću pošiljku droge. Marko Vuković, iako je ranije sarađivao sa "škaljarcima" i "kavčanima", nije bio pripadnik nijednog klana, niti je imao krivični dosije.

- On je gotovo sve članove zaraćenih klanova poznavao iz detinjstva iz Kotora. Zato nije hteo da bude ni u jednoj bandi. Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. Međutim, i "kavčani" i "škaljarci" su iskoristili svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain - rekao je naš sagovornik i dodao:

- Marko je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće mešati u bespoštedni sukob crnogorskih narko-klanova.

 

 

Vuković je posle desetak godina odlučio da prestane da krijumčari kokain.

- Pošto je posao sa narkoticima postao veoma opasan, a sukob između dva kotorska klana prerastao u rat do istrebljenja, Vuković je odlučio da okonča posao sa švercom droge. On je osnovao firme u Belgiji, Crnoj Gori i Srbiji i počeo da se bavi legalnim poslovima. U Beograd se doselio pre nekoliko godina i osnovao je građevinsku firmu - objasnio je izvor iz istrage.

Nema pomoći od kamera

Nakon uviđaja, policija je prikupila sve snimke sa više sigurnosnih kamera.

- Nažalost, većina snimaka je potpuno neupotrebljiva jer se od magle gotovo ništa ne vidi. Očigledno je da je ovaj zločin počinio profesionalni ubica, pošto je ispalio više hitaca a da ga pritom niko nije video. On je pažljivo isplanirao sve, pa čak i to da iskoristi gustu maglu prilikom ubistva - rekao je izvor iz istrage.

Međutim, pripadnici "škaljarskog klana" su počeli da ga pritiskaju u poslednje vreme da im odradi još jedan posao uz obećanje da ga neće više uplitati u trgovinu narkoticima.

- Vuković je odbio njihov zahtev. Međutim, oni to nisu hteli da prihvate, pa su počeli otvoreno da mu prete. Marko i pored toga nije hteo da promeni odluku. Verovao je da "škaljarci" svoje pretnje neće ostvariti jer se sa većinom njih zna iz detinjstva. Nažalost, pogrešio je - ispričao je izvor upućen u istragu.

 

 

Podsetimo, Marko Vuković je oko 18.30 ubijen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, i to u trenutku kad je u kolima bilo njegovo troje od četvoro dece. On je pokupio ćerkice iz škole i seo u auto u kom je bio i sin. Tada je ubica prišao prozoru i ispalio nekoliko metaka Vukoviću u glavu i odmah pobegao. Policija je obavila uviđaj i dala se u potragu za zločincem. Blokiran je bio čitav Novi Beograd, zaustavljana su i pretresana vozila po ulicama i na mostovima, ali ubica nije pronađen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading