Potvrđena presuda žandarmima zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog

Autor: N1

Hronika

21.01.2020

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu u slučaju sedmorice žandarma niškog odreda, osuđenih zbog toga što su, kako je utvrđeno, pretukli braću Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca, tokom Parade ponosa 2014. godine, prenela je televizija N1.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Andrej Vučić

Oni su 17. aprila prošle godine, u ponovljenom postupku, proglašeni krivim i osuđeni na uslovne kazne od po osam meseci, s rokom provere od tri godine.

Apelacioni sud je kao neosnovane ocenio navode iz žalbe odbrane da su okrivljene prvo napala i vređala četiri civila, koji nisu postupili po upozorenjima policijskih službenika.

Odbačeni su i navodi žalbe branilaca da vojni policajci, koji su bili sa Andrejem Vučićem i Predragom Malim, nisu bili na dužnosti i navedeno je da je nesumnjivo utvrđeno da su "određeni na zadatak".

Osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stanko

21.01.2020 15:19

Ne može niko da bije narod.