Policija češlja poslove ubijenog Kotoranina: Vuković imao građevinsku firmu i povezivan sa švercom kokaina

Autor: Blic, Republika

Hronika

20.01.2020

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija proverava poslove u građevini Marka Vukovića (41), pomorca iz Kotora koji je ubijen na Novom Beogradu, kao i njegove poslove u inostranstvu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vukotić je likvidiran ispred škole na Novom Beogradu

Crnogorac Marko Vuković ubijen je u petak u Ulici Danila Lekića Španca na Bežanijskoj kosi. Policija i dalje traga za napadačem koji je tog dana zapucao na Vukovića dok se nalazio u automobilu BWX5, ispred Osnovne škole "Borislav Pekić". Napadač je u Kotoranina ispalio više hitaca naočigled njegove dve ćerke i sina.

Ubijeni Crnogorac, kako saznajemo, nije imao dosije ni u Srbiji ni u Crnoj Gori. Ipak, srpska policija beleži njegovo ime u operativnim podacima prema kojima se radi o licu iz kriminogene sredine. Ovaj muškarac je, naime, više godina bio pomorac i premda nije hapšen, povezivan je sa švercom kokaina koji je u Evropu dolazio putem prekomorskih linija iz Latinske Amerike.

Ispituje se da li je tad došao u sukob sa nekim pripadnicima kriminalnih grupa. Takođe, istražuje se i da li likvidacija ima veze sa poslovima u građevini jer je ubijeni, navodno, u prestonici Srbije osnovao građevinsko preduzeće.

On je nedavno došao u Srbiju, a pojavila se informacija da je neko vreme živeo u Belgiji, te se ispituje i čime se tamo bavio.

Interesantno je da su u toj kraljevini i najprometnije luke Evrope preko kojih na teritoriju Starog kontinenta i stižu velike količine kokaina.

Iza Marka Vukovića ostala je porodica, supruga i četvoro dece.

Pojedini mediji u Crnoj Gori objavili su ime beogradske firme iza koje navodno stoji Vuković. Ta firma se ne bavi građevinskim poslovima, već lizingom luksuznih automobila. Nju je na osnovu uvida u podatke u Agenciji za privredne registre, osnovao takođe državljanin Crne Gore, ali da li je povezan sa Vukovićem i ako jeste, na koji način, utvrđuje se.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading