Devojčica (14) je optužila uglednog lekara za silovanje: A onda je jedan detalj doveo do potpunog preokreta pred sudom

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

20.01.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija N.B. (30) pravosnažno je oslobođen optužbe da je novembra 2015. godine u napuštenom objektu u blizini aleksinačke autobuske stanice silovao tada četrnaestogodišnju devojčicu iz ovog grada.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Devojčica je tvrdila da se sa tada dvadesetpetogodišnjim N.B. koga je upoznala preko Fejsbuka našla kod autobuske stanice, te da je on odvukao u napuštenu zgradu gde je prinudio na seksualni odnos i tom prilikom joj oduzeo nevinost.

Nakon toga, kako je navela navodna žrtva, odveo je do autobuske stanice i taksijem je poslao u školu. Zbog straha, jer joj je navodno pretio ubistvom, nije smela nikome da kaže sve do aprila 2016. godine kada se telefonom poverila majci koja radi u inostranstvu i koja je Nišliju prijavila policiji.

N.B. se pred sudom branio ističući da je tačno da je dva puta dolazio u Aleksinac da bi se sa njom video, ali da je shvatio da mu ne odgovara te da nije želeo da je dalje viđa. Negirao je da je sa devojčicom imao seksualni odnos i isticao da nije znao ni da je maloletna sve dok ga nije prijavila policiji.

Mada je medicinskim pregledom ustanovljeno da je devojčica imala seksualne odnose, nisu pronađeni dokazi da je silovana, što bi, kako su naveli veštaci, teško bilo i moguće s obzirom da je događaj prijavljen posle šest meseci.

U prilog stava da silovanja nije bilo sud je naveo da je navodna žrtva navela da je N.B. odvukao do napuštene zgrade kroz park, koji je u vreme kada se to desilo, bio pun ljudi. Takođe, maloletnica je tvrdila da je u zgradi bilo ljudi, koji bi sigurno čuli njenu vrisku jer se navodno silovanje odvijalo u susednoj prostoriji. Sud je smatrao da je bilo nemoguće, kako je maloletnica tvrdila, da joj je silovatelj sve vreme držao ruku na ustima, a seksualni odnos je, kako je navela, trajao 25 minuta.

Nije se održala ni njena tvrdnja da je ćutala šest meseci jer joj je N.B. zapretio da će je ubiti ukoliko nekom ispriča šta joj se desilo, jer je ona o navodnom silovanju pričala dvojici svojih momaka koji su to posvedočili na sudu.

Krunski dokaz odbrane koji je sud prihvatio je listing telefonskih razgovora, koji je pokazao da je devojčica nekoliko puta posle navodnog silovanja, pozivala N.B. Ona je to pokušala da prikrije jer je sudu najpre uskratila informaciju o svom broju telefona, a otkrila ga je tek kada su joj predočene posledice skrivanja dokaza.

Listing telefonskih poziva bio je krunski dokaz odbrane

Branilac optuženog pozdravio je ovu odluku suda ukazujući da je ovaj slučaj ilustracija pojave koja je uzela maha, i koju bi trebalo adekvatno procesuirati kako bi joj se stalo na kraj.

Branilac N.B. kaže da će reagovati zbog onog što je njegov klijent pretrpeo.

- Ima mnogo lažnih prijavljivanja silovanja, obično se radi o svađama sa momcima ili partnerima koje rezultiraju neosnovanim krivičnim prijavama. Kako bi se to suzbilo, tužilaštvo bi trebalo da po službenoj dužnosti reaguje zbog lažnog prijavljivanja. U ovom konkretnom slučaju, mi ćemo podneti krivične prijave i protiv majke i protiv navodne žrtve kao i tužbu za nadoknadu štete. Moj klijent je lekar, i ovo što mu se desilo okaljalo ga je za ceo život. Tri i po godine, koliko je trajao sudski postupak, trpeo je podsmevanje, narušen mu je ugled, ostavila ga je devojka sve zbog lažne prijave za silovanje – objašnjava Knežević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading