Otac ubijene radnice o snimcima kamera: Nešto skrivaju, ali neko mora odgovarati!

Autor:

Hronika

18.01.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporni video-snimci nadzornih kamera sa pumpe u Velikom Mokrom Lugu, na kojima je isečen najbitniji trenutak, kada je radnica Kristina Kaplanović (19) ubijena 2017. tokom pljačke, osim javnosti, šokirali su i porodicu nesrećne devojke! Svetislav Kaplanović, otac Kristine, za čije ubistvo je optužen Miloš Srebrić zvani Flekica, u ispovesti za Srpski telegraf kaže da sve izgleda kao da neko pokušava da zataška nešto u ovom slučaju!

Foto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović

FALE ODGOVORI

Naime, na pomenutim snimcima sa nadzornih kamera na pumpi, a koji su prikazani na poslednjem ročištu Srebriću, fale delovi u momentu samog zločina, dok nekih video-zapisa uopšte nema!

- Stvarno ne znam šta bih rekao, osim da me sve ovo iznenađuje. Da je neko sekao snimke, ne mogu da tvrdim, ali je činjenica da pet minuta nema! Kako to i o čemu se tu radi? Meni sve ovo ide ka tome da neko pokuša nešto ili nekoga da sakrije - kaže Kaplanović za naš list.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Svetislav Kaplanović

Teško podnose

Otac nastradale Kristina kaže i da mu sve ovo teško pada.

- Nije nam lako. Trudimo se da živimo normalno nakon svega, ali je teško - kaže Svetislav.

Ono što je sigurno, kako navodi otac ubijene radnice, ovako nešto ne sme i neće proći bez posledica!

- Neko mora da odgovara za ove snimke! Kako je moguće da su ovakvi? Ovde moraju da se objasne mnoge stvari. Po svemu sudeći, neki delovi su sklonjeni. Pet minuta najbitnijih fali, kako je to moglo da ispari? Stvarno mi nije jasno, ali je evidentno da se ovde nešto čudno dešava - navodi Svetislav.

RepublikaFoto: Tanjug
Jugoslav Tintor

Odbrana: Delovi ne fale slučajno

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa optuženog Srebrića, kaže za naš list da je ključni problem u celom slučaju parcijalni dokaz.

- Sve ovo deluje veoma nelogično. Počevši od numeracije kamera, kojih ima 12, a gde imamo snimke tek od broja četiri. Nakon toga, imamo i to što jedini deo pumpe, koji navodno nije pokriven kamerama, jeste baš taj na kojem se događaj desio. Na sve to kad dodamo i to što sa ostalih snimaka nedostaju baš oni delovi koji korespondiraju sa momentom opaljenja iz pištolja, odbranu još više uverava u to da ovako nešto nije slučajno - kaže Tintor.

On dodaje i da je, pored skraćenih snimaka, sporno i lice koje se vidi na kamerama nakon zločina i koje je razgovaralo sa policijom, a o čemu ne postoji nijedan pisani dokaz.

SIN BIZNISMENA

Kristinin otac se osvrnuo i na nepoznatog muškarca kojeg su nadzorne kamere, svega 23 sekunde nakon zločina, usnimile na mestu zločina, a koji se nigde u spisima predmeta ne navodi.

- Za tu osobu sam prvi put čuo u četvrtak. Niko ranije nije spominjao da je još neko te večeri bio tamo! Sve mi se čini da, kako ide suđenje, samo neke nove stvari isplivavaju na površinu. Ne znam šta je sledeće, prvo to da je još jedna osoba pod istragom, sada ovo - dodaje Kaplanović, aludirajući na to da je Više javno tužilaštvo nedavno pokrenulo istragu protiv Stefana Rokvića (29), sina biznismena Daniela Rokvića (53), koji je oženjem pevačicom Dijanom Didi Janković (31), a koji se sumnjiči da je umešan u zločin.

Foto: Blic
Osumnjičeni: Miloš Srebrić

Podsetimo, Miloš Srebrić se tereti da je tog 25. maja 2017. godine upao na pumpu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu.

Radila za školarinu

Ubijena Kristina, inače studentkinja iz Vilova kod Nove Varoši, u Beograd se doselila nekoliko meseci pre zločina. Ona se, u nameri da sebi plati školovanje, zaposlila na benzinskoj pumpi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading