Saslušani uhapšeni makroi i prostitutke: 18 njih u pritvoru

Autor: blic.rs

Hronika

15.01.2020

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac za organizovani kriminal saslušao je 22 lica koja su se u periodu od marta do kraja novembra organizovali radi posredovanja u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika seksualnih usluga i na taj način pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

RepublikaFoto: MUP Srbije

S obzirom da je reč o dve organizovane kriminale grupe jednu je sačinjavalo 16 lica i to: Darko Todorović, Saša Glišić, Jelena Momčilović, Staša Momčilović, Dragana Pejić, Nemanja Stojić, Nemanja Rajkić, Zoran Jolić, Petar Ljuština, Srđan Golubović, Daniel Klarl, Radomir Vujović, Marko Žarković i policijski službenik zaposlen u PO za Grad Beograd Goran Stanković.

Drugu organizovanu krimilanu grupu činilo je osam lica i to: Miroslav Terzić, Vladimir Đorđević, Vukan Petrović, Tatjana Lukić, Saša Nikolić, Marko Radomirović, Sreten Dučić i Tamara Hafizović, dok su dva lica u bekstvu.

Tužilac za organizovani kriminal je u skraćenom postupku osumnjičenima stavio na teret krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 i 4 KZ i produženog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije iz člana 184 stav 1 KZ u saizvršilaštvu u vezi člana 33 i 61 KZ.

Tužilac je nakon saslušanja osumnjičenih predložio sudiji za prethodni postupak da se u odnosu na 18 lica odredi pritvor, a za četiri osumnjičena meru zabrane prilaska, komunikacije i sastajanja sa svedocima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading