UHAPŠENA GRUPA KOJA SE BAVILA PODVOĐENJEM: Među njima i policajac!

Autor: blic.rs

Hronika

14.01.2020

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Republike Srbije, lišene su slobode 22 osobe.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Reč je o pripadnicima dve organizovane krminalne grupe i to jedne koju je sačinjavalo 16 lica – T.D., G.Š., M.S., P.D., M.J., J.Z., R.N., S.N.,LJ.P., K.D., i V.R.

Među privedenima je i jedan policijski službenik zaposlen u PO za Grad Beograd, dok su dve osobe u bekstvu. Drugu grupu činilo je osam lica i to: M.T., V.Đ., V.P., T.J., S.N., M.R., S.D. i T.H..

Naime, postoji sumnja da su se ove organizovane krimnalne grupe u periodu od marta do kraja novembra 2019. godine, organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda i BiH u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika seksulanih usluga i na taj način pribavili značajnu protipravnu imovinsku korist.

Takođe, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja.

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko  obezbeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodelu u smislu pokrivanja troškova i podelu dobiti članovima grupe, shodno dodeljenim zadacima.
 
Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Određeno im je policijsko zadržavanje i privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
srba

14.01.2020 10:16

Koga sve primaju u Policiji.Zar policajac to da radi.