Obustavljena istraga protiv Filipa Koraća?!

Autor: novosti.rs

Hronika

13.01.2020

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Filipa Koraća (39), jednog od najtraženijih ljudi u Srbiji i bliskog prijatelja osuđenog Luke Bojovića, obustavljena je istraga, ukinuto rešenje o određivanju pritvora i povučena poternica, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: MUP Srbije
Filip Korać

Beogradski dnevnik navodi da mu je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zvanično potvrđeno da je obustavljena istraga koja se sprovodila protiv Koraća, po naredbi nadležnog tužilaštva od 11. januara prošle godine, zbog sumnje da je podstrekivao na teško ubistvo.

Kao razlog navedeno je da nema dovoljno dokaza da bi bio optužen za ovo, ali isto tako i za sva druga krivična dela za koja je gonjen po službenoj dužnosti.

To znači da je, s obzirom da je istraga protiv njega i zvaničnom naredbom tužilaštva obustavljena, a raspisana crvena Interpolova poternica povučena, Filip Korać postao je posle više od godinu dana slobodan.

 

 

Istraga protiv Koraća pokrenuta je prošle godine u januaru.

Od tada, pa narednih sedam meseci, u javnosti se samo spekulisalo za šta se Korac konkretno sumnjiči.

Konacno, 31. jula, skoro sedam meseci od kako je istraga pokrenuta, obelodanjeno je da se on tereti za navodno podstrekivanje na ubistvo Blaža Đurovića, oktobra 2018. godine na Voždovcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading