Ništa nije ukazivalo na tragediju: Ovako o ocu šestoro dece koji se ubio zbog nemaštine pričaju meštani Velike Jasikove!

Autor:

Hronika

13.01.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac šestoro dece Z. S. (37) iz sela Velika Jasikova kod Zaječara ubio se u noći između nedelje i ponedeljka jer nije mogao da se pomiri sa nemaštinom u kojoj je živeo! Kako Srpski telegraf saznaje, Z. S. se obesio o drvo u mestu Bašta, nedaleko od porodične kuće, a njega je mrtvog pronašla supruga, koja još uvek ne može da dođe sebi od tragedije koja ih je zadesila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neplaćeni računi

- Veče pre tragedije ništa nije ukazivalo na to da će Z. S. dići ruku na sebe. Bio je u kući sa porodicom i samo je u jednom trenutku ustao i bez reči izašao iz kuće. Ukućani su pomislili da je otišao da prošeta, međutim, kako se cele noći nije vratio kući, njegova supruga je krenula da ga traži. Nesrećna žena ga je rano ujutru zatekla obešenog pored reke u blizini njihove porodične kuće - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Nesrećna žena je odmah pozvala pomoć i meštani su ga skinuli sa drveta.

- Hitna pomoć je po dolasku na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt muškarca. Pretpostavlja se da je Z. S. odlučio da digne ruku na sebe jer više nije imao snage da živi u bedi i siromaštvu. Kap koja je prelila čašu bio je nedavni događaj kada su mu radnici elektrodistribucije isključili struju zbog velikog broja neplaćenih računa. Navodno, Z. S. nije plaćao struju više od godinu dana - dodaje naš sagovornik.

Sin: Ne mogu da verujem da se otac ubio zbog nemaštine. Mnogi žive bez struje, pa šta?

Porodica zanemela

U porodici Z. S. samo njegov 16-godišnji sin Nenad S. je imao snage da govori o ovoj tragediji koja ih je zadesila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Otac je znao svašta da radi. Radio je moleraj, nadničio, sve kako bi mogao da izdržava porodicu. Razlog što se ubio zna samo on. Ne mogu da verujem da je to uradio zbog nemaštine. Tačno je da smo dugovali za struju. Mnogi žive bez struje, pa šta - rekao za medije Nenad S. i dodao da je njihovog oca pronašla majka na mestu na kojem je često pecao.

Nije ostavio pismo

Nastradali Z. S. iza sebe je ostavio suprugu, četiri sina od 12, 14, 17 i 19 godina, kao i dve ćerke od 16 i 18. Prema dosadašnjim informacijama, nesrećni muškarac iza sebe nije ostavio nikakvo oproštajno pismo, koje bi eventualno objasnilo zašto je odlučio da izvrši samoubistvo.

Meštani sela Velika Jasikova za preminulog Z. S. imaju samo reči hvale.

- Ne znam što se ubio, bio je jako vredan čovek. Sve je hteo da radi, ničega ga nije bilo sramota. Ranije je povremeno odlazio u inostranstvo na dva, tri meseca da radi i od toga izdržavao porodici. Ipak, koliko znam, poslednjih meseci ni on ni njegova supruga nisu imali posla - kaže meštanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading