Provalnici upali u redakciju u Valjevu: Izvršili premetačinu, a ništa nisu odneli!

Autor: novosti.rs

Hronika

12.01.2020

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U centru Valjeva, u Ulici vojvode Mišića 53, neko je provalio u prostorije ovdašnjih internet novina kolubarske.rs

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

U centru Valjeva, u Ulici vojvode Mišića 53, neko je provalio u prostorije ovdašnjih internet novina "kolubarske.rs". U obe kancelarije, ispreturane su fioke radnih stolova, dokumentacija i predmeti su razbacani po podu, a nakon premetačine ništa nije odneto.

Policija je obavila uviđaj, a biće podneta krivična prijava protiv, za sada, nepoznatih počinilaca za pokušaj teške krađe. Internet novine "kolubarske.rs" poznate su po istraživačkim tekstovima o funkcionisanju vlasti u Valjevu, a glavna i odgovorna urednica Darija Ranković zbog toga je više puta bila na meti verbalnih napada.

- Ne ulazi se u medijsku kuću zbog pljačke, jer poznato je da u redakcijama nema novca, ili nakita – rekla je Darija Ranković.

U njima, međutim, ima vredne dokumentacije i novinarskoih tekstova.

UNS: PRONAĆI PROVALNIKE

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je obijanje redakcije valjevskog portala "kolubarske.rs" i zahteva da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko su počinioci i koji su razlozi provale. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading