Hendikepirani radnik Elektrodistribucije pretučen u Priboju dok je očitavao brojilo

Autor: Blic, Republika

Hronika

11.01.2020

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudin Hanić (44), radnik Elektrodistribucije Priboj, 5. januara je službeno otišao u Mesnu zajednicu Sastavci da potrošačima očita brojila, a otuda se vratio pretučen, sa povedama zbog kojih je morao biti zbrinut u bolnici.

RepublikaFoto: youtube.com/Potrošački savetnik
Foto: Ilustracija

Kako kaže Hanić, Pribojac sa 70 odsto invaliditeta koji je u ranom detinjstvu ostao bez leve ruke, povrede je zadobio od i od udaraca pesnicom koje mu je zadao jedan meštanin Sastavaka kod koga je očitavao struju, i od pada na zemlju koji je potom usledio.

Sastavci su teritorija Republike Srbije u Bosni i Hercegovini. Da bi se ovde stiglo iz Priboja potrebno je četiri puta preći državne granice. Saudin se u nedelju ovamo zaputio autobusom.

- Došao sam u kuću čije vlasnike poznajem 10-15 godina, toliko dugo im očitavam struju. Pozvoni sam na vrata. Otvorila mi je žena kojoj sam poželeo srećne praznike i koja me je ljubazno uvela u kuću. U trenucima dok sam otvarao orman da bih slikao brojilo sa sprata je strčao njen sin E.H. i počeo da mi psuje majku. Vikao je na mene i pretio mi govoreći da sam mu ja pokvario zvonce na ulaznim vratima. Pretio je "zapamtićeš ti mene". Moja ubeđivanja da nisam pokvario zvonce nisu pomogla. Kada sam završio posao i izašao iz kuće E.H. je istrčao za mnom i sa leđa me dva puta uradio pesnicom, prvi put u glavu, drugi u vrat - priča Saudin Hanić.

Odleteo je, kaže, nekoliko metara i stropoštao se u sneg. Pao je na levo rame ispod koga nema ruku koju je izgubio kao osmogodišnjak pošto je šakom uhvatio žicu pod naponom koja se otkinula sa dalekovoda.

- Na jedvide jade sam uspeo da se pridignem. Kada sam se okrenuo prema kući ispred nije bilo nikoga. Imao sam nesveticu, osećao jake bolove u glavi, ramenu i leđima. Nekako sam uspeo da dođem do glavnog puta kroz selo i u pomoć pozvao kolege iz pribojske Elektrodistribucije, ali oni nisu mogli da dođu po mene jer je negde na putu bio udes. Stao sam na sred kolovoza i zaustavio jednog vozača koji me je odvezao u Priboj. Najpre sam otišao u policiju, a potom i u hitnu pomoć. Zbog ozbiljnosti povreda sam primljen u bolnicu iz koje sam otpušten sutradan. Vrat i leđa su mi toliko natekli da bez tuđe pomoći ne mogu da ustanem iz kreveta - prenosi Hanić.

Sa E. H. koji ga je napao i udario, kaže, i ranije je imao problema jer mu nije dozvoljavao da uđe u njegov posed zbog čega u više navrata na istoj adresi nije mogao da očita strujomer.

U Policijskoj upravi Prijepolje medijima je potvrđeno da je Hanić prijavio da je napadnut i da je zadobio povrede. Ovde kažu da je E.H. saslušan i da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju iz koga se čeka odgovor da li u događaju koji se zbio u Sastavima ima elemenata krivičnog dela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

11.01.2020 13:50

Isključiti im struju i tražiti da kupe nov strujomer za montažu na banderu. A njega krivično goniti pa u zatvor.