(VIDEO) Uhapšen direktor ministarke Zorane Mihajlović

Autor: Republika

Hronika

11.01.2020

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar MUP Srbije Nebojša Stefanović je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića i načelnika UKP Dejana Kovačevića saopštio da je uhapšen direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije Miroljub Jevtić zbog primanja mita u službenim prostorijama u iznosu od 10.000 evra, član Nadzornog odbora i dvojica advokata za davanje mita. Sumnja se da to samo jedna od tranši novca koji su delili između sebe.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroljub Jevtić i Zorana Mihajlović

Policija je, naime, uhapsila M. J. (59) v.d. direktora Javnog preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije", D.B. (50) člana Nadzornog odbora privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojicu advokata iz Novog Sada Z.S. (37) i V.K (47). 

- Direktor "Infrastrukture železnice Srbije" se sumnjiči da je izvršio krivično delo primanje mita na taj način što je u službenim prostorijama preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije" primio mito u iznosu od 10.000 evra od posrednika D. B. kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge - objasnio je ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je dodao i da je policija u trenutku hapšenja kod osumnjičenog pronašla novac.

- Uhapšeni advokati se sumnjiče da su izvršili krivično delo davanje mita tako što su, po dogovoru sa direktorom preduzeća "Infrastruktire železnice Srbije", fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim deo novca vraćali. Sumnjamo da je ovo samo jedna od tranši koja je pronađena u trenutku hapšenja - rekao je ministar.

Kako je istakao, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kako saznajemo, Jevtić je bio najpre direktor najvrednijeg dela "Srbija Kargo" jer od ukupne imovine države u Železnicama čini 12, 7 odsto, nakon toga ga je ministarka Mihajlović postavila na mesto direktora "Infrastruktura železnica Srbije".

NISAM U SUKOBU SA VUČIĆEM

Na konferenciji na kojoj je ministar Stefanović objavio vest o hapšenju, on je na pitanje novinara odgovorio da apsolutno nikakvog sukoba nema između njega i predsednika Vučića, da već danima sluša besmislice i da je dovoljno da Vučić okrene telefon i da mu zatraži ostavku i da bi je dobio odmah jer se poznaju 21 godinu.

Ministar je sredinom nedelje saopštio da je u protekloj godini izvedeno nešto manje od 82.000 krivičnih dela što predstavlja najmanji broj krivičnih dela na godišnjem nivou u poslednjih 25 godina. On je to saopštio nakon sednice kolegijuma koju je održao sa rukovodiocima svih organizacionih jedinica MUP.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Nebojša Stefanović

Kako je tada rečeno, u Srbiji je prošle godine izvršeno 81.846 krivičnih dela, što je smanjenje u odnosu na 2018. godinu kada je evidentirano 86.043 dela. Na kolegijumu su razmatrani i planovi za ovu godinu, počev od otvaranja novih policijskih i vatrogasnih stanica.

PLANTAŽA MARIHUANE NEMA VEZE SA ISTINOM

Na optužbe opozicije da je vojno imanje "Morović" plantaža marihuane, Stefanović je rekao da farma koka nosilja nikakve veze nema sa tim i ništa u nezakonitom smislu.

- Ne mogu da verujem da neko toliko može da napada našu vojsku za nešto što je potpuno proverivo i čisto - istakao je ministar. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading