Malčanskog berberina prebacuju u beogradski CZ, a evo i zašto

Autor: Kurir, Republika

Hronika

11.01.2020

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više tužilaštvo iz Niša naložiće posmatranje Ninoslava Jovanovića, koje će se obaviti u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Republika
Jovanovića prebacuju u CZ na neuropsihijatrijsko veštačenje

Ninoslav Jovanović (46), zvani Malčanski Berberin, koji je uhapšen zbog otmice Monike Karimanović (12), uskoro će biti prebačen u beogradski Centralni zatvor.

Izvor za medije otkriva da će jedan od prvih koraka u istrazi protiv osumnjičenog Jovanovića biti neuropsihijatrijsko veštačenje.

Prikupljaju se dokazi

Ninoslav Jovanović se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Niš.

Očekuje se da tužilac naloži sudsko veštačenje, koje će se, kao što propisi nalažu, obaviti u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gde će Malčanski Berberin uskoro biti prebačen.

Naime, njega će tamo posmatrati psihijatri kako bi se utvrdilo da li je on u trenutku izvršenja krivičnog dela bio uračunljiv - navodi izvor za medije.

PRETI MU DOŽIVOTNA

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Malčanskom Berberinu preti doživotna robija zbog krivičnog dela koje je počinio. - Ukoliko se dokaže da je on počinio delo za koje ga tužilaštvo tereti, Jovanović će biti prva osoba u Srbiji koja će biti osuđena na najstrožu kaznu, i to na osnovu Tijaninog zakona, koji je stupio na snagu 1. decembra prošle godine - kaže izvor.

Osim ovog veštačenja, tužilac će naložiti i druga veštačenja, saslušanje oštećene, svedoka, kao i prikupljanje materijalnih dokaza.

Sve priznao

Jovanović, koji je u zatvoru boravio tri puta i skoro polovinu života proveo iza rešetaka zbog više silovanja, pokušaja silovanja i uznemiravanja žena preko Fejsbuka, oteo je Moniku Karimanović 20. decembra prošle godine.

Devojčica je pronađena devet dana kasnije u vikendici u Pasjači, a Jovanović je uhapšen na groblju u Malči 5. januara, nakon 17 dana potrage. Sat vremena pre hapšenja viđen je u dvorištu porodice Cekić u Malči, i oni su ga prijavili policiji.

- On je na saslušanju priznao krivično delo, nakon čega mu je određen pritvor. Ćeliju deli s jednim pritvorenikom, s kojim se, navodno, dobro slaže, a posebne zahteve nema - podseća izvor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading