Nađeni migranti u hladnjači punoj jabuka

Autor: Tanjug

Hronika

10.01.2020

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su danas na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš sprečili četvoricu migranata da ilegalno pređu granicu u hladnjači punoj jabuka.

RepublikaFoto: Uprava carina

Hladnjača domaće prevozničke firme je iz Srbije trebalo da preveze tovar svežih jabuka u Veliku Britaniju, ali su se u nju u nekom trenutku ubacila četvorica Avganistanaca koji su pokušali na taj način da pređu državnu granicu.

Oni su, pomoću pregleda mobilnim skenerom, primećeni u unutrašnjosti hladnjače, zbog čega je tovarni deo kamiona odmah otvoren, saopštila je Uprava carine.


Migranti su predati policiji u dalju nadležnost, dok je vozilo sa robom pušteno u dalji redovan carinski postupak.

Iz Uprave carine navode da je krijumčarenje u hladnjačama izuzetno rizično, a za mnoge migrante može da bude i fatalno, jer mnogo vremena treba provesti u hladnom i skučenom prostoru pošto su željene krajnje destinacije ponekad udaljene i po više hiljada kilometara.

Carinska služba Srbije je samo tokom 2019. godine uspela da osujeti preko 1300 migranata u pokušaju da skriveni u tovarima robe ilegalno pređu na teritoriju EU zemalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

10.01.2020 11:46

Pustite ljude da idu dalje. Sada će nama ostati na teretu.