BESRAMNI LAŽOV! Majka ubice crnogorskoj policajca pokušala da izigra sudiju, ali je napravila strašan previd!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

09.01.2020

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanska državljanka Nure Hasanaj (67) na saslušanju je tvrdila da ona i njeni sinovi Lulzim (49) i Luan (43) Hasanaj nisu sa zadnjeg sedišta policijskog vozila pucali na policajca Milutina Lekovića (41) jer, kako je kazala, nisu imali pištolj.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Hapšenje Nure Hasanaj

Ona je tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli "da je tada njegov pištolj opalio".

Međutim, odbrana Nure Hasanaj opovrgnuta je iskazom kolege pokojnog Milutina Lekovića i policajaca koji su je zajedno sa sinovima Lulzimom i Luanom nakon kraće potere uhapsili. Njene tvrdnje pred višim državnim tužiocem opovrgao je i sadržaj video nadzora koji je zabeležio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da ubije Kilibardu.

Prema navodima naredbe za istragu, u koji je Pobjeda imala uvid, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da sa zadnjeg sedišta policijskog vozila ,"dačia daster“ puca u policajce Lekovića i Kilibardu kako bi izbegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Luan Hasanaj

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nire Hasanaj jer kod sebe nisu imali lična dokumenta.

Nure Hasanaj je pred tužiocem ispričala da je sa sinovima kod Ulcinja nelegalno ušla u Crnu Goru mesec pre ubistva policajca Lekovića. Na putu ka hrvatskoj granici, prema rečima Nure, zaustavila ih je policija. Leković i Kilibarda su ih smestili u policijski automobil, a njihovu, kesu koju su prethodno pregledali, stavili su u gepek.

Nure je pred tužiocem tvrdila da sa policijom nisu imali nikakvog konflikta sve dok policajac koji je vozio automobil nije izvadio pendrek i njenog sina Luana udario po glavi.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Lulzim Hasanaj

- Već smo bili u gradu i tada je automobil kojim smo se vozili počeo nekontrolisano da se kreće i onda je udario u nešto. Drugi policajac je izvadio pištolj i mislim da je tada njegov pištolj opalio. Nismo nikog ubili. Istrčali smo iz vozila i ušli u taksi koji nas je vozio do nekog puta koji se radi. Tu smo izašli i krenuli prema Hrvatskoj - ispričala je Hasanaj u istrazi.

Prema njenim rečima, dok su išli kroz selo presreo ih je kombi sa policijom koja je počela da puca na njih.

- Ušli smo u policijski kombi i dok smo bili u kombiju policajci su nastavili da pucaju u nas i tada su pogodili Luana, koji nije imao pištolj - tvrdila je Nure pred tužiocem.

I njen sin Lulzim u istrazi je tvrdio da on, njegova majka i brat nisu imali oružje, kao i da je incident u policijskom automobilu "prespavao jer je invalid".

Snimak otkrio istinu

Sa druge strane, video snimak sa kamera banke prikazuje kako su okrivljeni Lulzim Hasanaj i Nura Hasanaj pripremali ubistvo Milutina Lekovića.

- Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu nakon čega su se dali u bekstvo. Način na koji su se ponašali nakon udara automobila ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene već o unapred dogovorenom lišavanju života Lekovića i bekstva sa lica mesta - navodi se u naredbi za istragu protiv ovih okrivljenih.

Nakon napada na Lekovića, Hasanaji su se dali u bekstvo, ali nakon kraće potrage tri policajca uočili su begunce u naselju Sutorina.

Policajci su krenuli prema njima kako bi ih uhapsili, ali begunci su pružili otpor. Prema iskazima policajaca, Luan Hasanaj je uperio pištolj prema njima i uz pretnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,"reno trafik" kojim su planirali dalji beg.

Trojac je uspeo da uđe u kombi i nastavio sa pretnjama policiji.

Ovog puta osim pištoljem, Luan je zapretio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luana Hasanaja i stavili im lisice na ruke. Njih troje su se prvo u policiji branili ćutanjem, dok su Lulzim i Nure pred tužiocem ispričali svoje verzije događaja.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading