Nasilniku iz Velikog Gradišta određen pritvor: Prosuo benzin i pijan pretio supruzi i tastu da će ih zapaliti

Autor: novosti.rs

Hronika

09.01.2020

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni sud u Velikom Gradištu odredio je pritvor od 30 dana protiv N. T. (21) iz Donjeg Milanovca, sa boravištem u Kudrešu kod Golupca, zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i izazivanje opšte opasnosti.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Osumnjičeni je 7. januara, u prepodnevnim satima, u alkoholisanom stanju, najpre započeo svađu sa nevenčanom suprugom M.M. (38), u njenoj porodičnoj kući u Kudrešu. Nakon toga, uzeo je sekiru i skalpel i njima počeo da zamahuje prema supruzi i njenom ocu, koji se, u međuvremenu, umešao u svađu da bi zaštitio ćerku.

Kada je N.T. sekirom udario u drveni sto, on se raspao na dva dela, a parče iverice tada je njegovog tasta pogodilo u čelo. Nakon toga, osumnjičeni je polio benzinom drva za ogrev i uzeo upaljač, preteći da će da ih ubije tako što će da izazove požar. Pošto su njih dvoje pobegli, nazvali su policiju, koja je ubrzo došla i uhapsila osumnjičenog.

Prilikom saslušanja, on je u potpunosti negirao dela za koja se tereti. Da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivična dela, sudija za prethodni postupak odredio mu je jednomesečni pritvor, na predlog osnovnog tužioca. Za krivično delo nasilje u porodici zakonom je zaprećena kazna do tri, a za izazivanje opšte opasnosti do pet godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading