MAFIJAŠKA OPOMENA ZA FUDBALSKU LEGENDU: Svi detalji pucnjave na Darka Kovačevića u Grčkoj

Autor:

Hronika

08.01.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka policija i dalje traga za napadačima koji su pucali na legendu srpskog fudbala i funkcionera grčkog Olimpijakosa Darka Kovačevića ispred njegovog doma u atinskom naselju Glifada. Kako se sumnja, u pitanju je bila opomena za koju su unajmljeni profesionalci!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Darko Kovačević

Prema izjavi neimenovanog policajca, koju prenosi grčki sajt Prototema, napad su izveli "obučeni ljudi" koji nisu ni imali nameru da ubiju Kovačevića.

- Oni su hteli ovim činom nešto da mu poruče. Sve je dobro organizovano, ispaljen je jedan metak i nemoguće je da napadač tako promaši. Zašto nije prišao i ispalio još metaka? Očigledno je to bila samo poruka zbog nekih neraščišćenih računa - kaže izvor sajta Prototema.

 

Bjeković: Uplašena mu je porodica

RepublikaFoto: Starsport

Nenad Bjeković, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, kaže za naš list da se čuo sa Darkom jutro nakon nemilog događaja u Atini.

- Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste to da su i on i njegova porodica nepovređeni i zdravi. Darko je bio vrhunski fudbaler i uspešan sportski funkcioner i zaista nemam predstavu ko bi i zbog čega hteo da mu naudi. Pa i on sam je šokiran pucnjavom koja se dogodila u utorak. Nije mu svejedno, uplašena mu je porodica, ali verujem da će grčka policija rasvetliti slučaj i da će pronaći počinitelje. Naglašavam, Darko je divan čovek i nije konfliktna ličnost i šokantno je da ga bilo ko vidi kao metu - kaže Bjeković.

 

 

O samom toku napada, međutim, u grčkim medijima postoji i druga verzija.

- Kovačević je imao sreću da je napadač bio nespretan. Kada je izašao iz kola i krenuo ka Kovačeviću, njemu je ispao pištolj. Darko se mahinalno okrenuo i video čoveka koji podiže pištolj i uperuje cev ka njemu. Instinktivno se bacio na zemlju i to ga je spaslo. Napadač je pucao jednom, a potom se okrenuo i pobegao ka kolima - prenose pojedini grčki mediji.

Saobraćajna nesreća

Ovo nije prvi put da se Darko Kovačević i članovi njegove porodice nađu u medijima. Njegova ćerka Stela izazvala je 2017. godine nesreću u kojoj je jedna žena teže povređena, a troje mladih je lakše povređeno.

Do nesreće je došlo kada su se Stela i njeno troje drugova vraćali iz noćnog provoda i kada je njen auto naleteo na drugi. Teže je povređena žena iz tog drugog vozila.

Pisalo se da je troškove njenog lečenja u potpunosti platio Darko Kovačević.

Fudbaleri kao mete

- Prvotimac Partizana Milan Đurđević ranjen je 1994. godine ispred kluba "Nana". Na njega je zbog devojke navodno pucao Mirko Tomić, zvani Bosanac, koji je ubijen 2000.

- Na meti napadača 2004. se našao i bivši igrač Crvene Zvezde Dragiša Binić. Napadači su ga sačekali ispred zgrade u Višnjičkoj banji. Binić je uspeo i da uzvrati vatru, pa su napadači pobegli

U napadu je korišćen automobil smart, koji je nađen spaljen pored starog atinskog aerodroma. U vozilu je pronađeno i oružje koje je najverovatnije korišćeno u napadu. U pitanju je pištolj glok, koji je vrlo cenjen u balkanskom podzemlju i do kojeg nije lako doći. Sve to potvrđuje teoriju da je napad delo neke dobro organizovane i opasne ekipe.

- Kovačević je dao iskaz i izjavio je da ne poznaje čoveka koji je pucao u njega. Vozilo i oružje su izgoreli, napadači su podmetnuli požar da bi plamen uništio sve dokaze, ali su i pištolj i kola odneti na veštačenje - rekao je neimenovani policajac.

Darko Kovačević prošao je bez težih posledica. Prilikom pada povredio je desno koleno. Policija je uzela snimke kamera za video-nadzor u ulici u kojoj stanuje Kovačević, kao i sa objekata u ulicama koje vode od naselja Glifada do starog aerodroma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading