Penzionerka ubijena pa zapaljena! MOTIV NASLEDSTO?

Autor: Kurir, Republika

Hronika

04.01.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavka Jevtić (65), koja je u petak nađena mrtva u svom zapaljenom stanu u Ulici Georgija Jakšića u centru Loznice, najverovatnije je ubijena, pokazala je dosadašnja istraga.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Iako obdukcija tela nesrećne žene nije završena, prema izjavama njenih prvih komšija i nekih tragova nađenih u zapaljenom stanu, sumnja se da je ona u petak rano ujutru otvorila nekome vrata.

- Slavkine prve komšije ispričale su da su pre požara čule da neko lupa na Slavkina vrata. Zatim su čuli njene povike u pomoć, a jedan komšija je rekao da je jasno čuo kako Slavka viče: "Pusti me, zvaću policiju“ - kaže naš izvor i nastavlja: - Komšije su ubrzo posle ove vike istrčale iz svojih stanova. Ispričali su da je Slavkin stan bio otključan i da su, čim su otvorili vrata, videli njene noge u predsoblju. Istovremeno, dim je kuljao iz stana, ali prostorija u kojoj je ona nađena nije gorela.

Komšije su odmah pozvale vatrogasce i Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. - Više javno tužilaštvo iz Šapca obavilo je uviđaj u saradnji s policijom. Naređena je obdukcija tela Slavke Jevtić. Rezultati obdukcije još nisu stigli u tužilaštvo - rekao je juče Milan Milutinović, portparol šabačkog Višeg tužilaštva.

Kako saznajemo od Slavkinih komšija, ona je u tom stanu u centru Loznice živela sama. - Penziju je stekla radeći u "Drini". Bila je fina i povučena žena i svi smo je poštovali. Stan u kome je živela pripadao je jednom dedi o kome se ona brinula dok on nije preminuo, a kada je umro, nasledila je tu nekretninu - kaže komšija.

Sestra nastradale Slavke ispričala je da je bila u kontaktu s njom i da su se čule samo dan pre tragedije. - Normalno smo razgovarale. Ništa nije ukazivalo na nesreću. Nije mi se žalila ni na šta, niti je pominjala probleme - rekla je sestra nesrećne žene.

Prema njegovim rečima, moguće je da je ona ubijena upravo zbog tog stana. - Kako smo čuli, ona je nedavno odlučila da taj stan prepiše nekome. Moguće je da je to naišlo na neku vrstu neodobravanja kod nekih drugih osoba. Mi smo samo tako čuli, a sva svoja saznanja ispričali smo policiji, pa očekujemo da se uskoro utvrdi da li je ona ubijena ili je zaista posredi nesrećan slučaj - dodao je komšija.

Podsetimo, vatrogasci su u petak oko 6.15 dobili dojavu da gori stan na drugom spratu zgrade u Ulici Georgija Jakšića. Požar je krenuo iz jedne sobe, dok su ostale prostorije bile zadimljene, a nastradala žena nije bila u prostoriji zahvaćenoj plamenom. - Da li je neko počinio ubistvo, pa pokušao da sakrije tragove zločina paljenjem stana, ili se odigralo nešto drugo, biće jasnije kada stignu rezultati obdukcije - kaže izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading