Stigao ga "Marijin zakon": Bolesnik silovao pastorku 8 godina

Autor: blic.rs

Hronika

04.01.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osam godina zatvora osuđen je penzioner iz Vrčina Danilo S.(65) zbog obljube nad maloletnom pastorkom koja je trajala punih osam godina. Za zlodelo se, međutim, saznalo tek kada je devojčica postala punoletna i poverila se bratu blizancu.

Foto: Ilustracija

Presudu je donelo Krivično veće Višeg suda u Valjevu, pošto je utvrdilo da je Danilo S. počev od neutvrđenog dana 2000. godine do 10. avgusta 2008. godine u Trebinju i Valjevu, kao očuh više puta obljubio svoju maloletnu pastorku koja je tada bila u uzrastu deteta, imala je od šest do 14 godina.

On je, kako je navedeno u presudi, u više navrata od devojčice tražio da se skida, dodirivao je po intimnim delovima tela i tražio da ga oralno zadovoljava.

- On se pri tome koristio činjenicom da je bio vanbračni suprug majke tog deteta sa kojom je živeo u porodičnoj kući u Trebinju i Valjevu i da je svoju vanbračnu suprugu i njenu maloletnu decu - sina i ćerku, finansijski pomagao, vodio brigu o vaspitanju i starao se o devojčici i njenom bratu. Devojčica je pristajala na to što joj je očuh činio u strahu da će on, ukoliko ne uradi zahtevano, prestati da se stara i brine o njenoj porodici - piše u presudi kojom je penzioner osuđen na osam godina zatvora.

Za zlodelo se saznalo 2017. godine, kada je oštećena postala punoletna i sve detalje šta joj je očuh činio punih osam godina ispričala svom bratu blizancu. Mladić je odmah slučaj prijavio policiji u Valjevu, s obzirom na to da porodica i danas živi u tom gradu, koja je Danila S. uhapsila kada je tokom noći pokušao da pređe granicu Srbije i Bosne i Hercegovine na putu prema Trebinju, jer sem srpskog, on ima i državljanstvo Republike Srpske.

Prema Danilu S. je ovom presudom primenjen i takozvani "Marijin zakon", pošto će biti obavezan da se po pravnosnažnosti presude lično javi povereniku za izvršenje alternativnih sankcija na području teritorijalne nadležnosti Višeg suda u Beogradu, na čijem području sada ima prebivalište.

Na prvostepenu presudu valjevskog Višeg suda pravo žalbe tužilac i optuženi imaju Apelacionom sudu u Beogradu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading