Srbi mrtvi pijani vozili za Novu godinu: Uhapšeno 400 vozača, jedan vozio sa 3,19 promila

Autor: rts.rs

Hronika

03.01.2020

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno je otkriveno 400 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. Njih 25 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, što znači preko dva promila alkohola. Najviše je zabeleženo 3,19 promila u Požarevcu", navodi Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Vladimir Vida je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da tokom novogodišnje noći nije bilo incidenata niti težih saobraćajnih nezgoda.

- Tome je svakako doprinela i saobraćajna policija koja je pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega je akcenat bio na otkrivanju prekršaja u upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola - rekao je Vida.

Istakao je da se već u večernjim satima prvog dana ove godine dogodila teža saobraćajna nezgoda na području Kikinde i jedno lice je poginulo.

- Opet je uticajni faktor bila brzina, sletanje vozila sa kolovoza, udar u drvo, a pritom vozač koji je poginuo nije koristio sigurnosni pojas, odnosno koristio ga je tako što je vezao pojas iza leđa i nije imao svoju funkciju - objasnio je Vida.

Ukazao da je to još jedan dokaz koliko je važno koristiti pojas i kako u jednoj sekundi može da dođe do tragedije.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Vladimir Vida

Naveo je da je tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno je otkriveno 400 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

- Njih 25 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, što znači preko dva promila alkohola. Najviše je zabeleženo 3,19 promila u Požarevcu, pritom je taj vozač čim se otreznio odveden kod sudije i izrečena mu je kazna zatvora od 45 dana - rekao je Vida.

Pored toga, otkrivena su i dva vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – u Kragujevcu i Somboru.

- Pored svih apela ima jedan broj vozača koji se ponašaju neodgovorno, nesavesno i ne shvataju rizike i posledice koje takvo ponašanje može da dovede - naglasio je Vida.

Na pitanje koje prekršaje su naši vozači najčešće pravili, Vida kaže da su najčešći prekršaji na našim putevima prekoračenje brzine i nekorišćenje sigurnosnog pojasa i ističe da se saobraćajna policija usmera da otkriva upravo te prekršaje, jer oni najviše utiču na bezbednost saobraćaja.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading