VLASNIK "SLOGE": Šćekić osuđen na tri godine zatvora!

Autor: Tanjug

Hronika

29.09.2017

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora odbeglog vlasnika preduzeća "Sloga" iz Kaća Slobodana Šćekića i još 10 okrivljenih, povodom optužbi za malverzacije sa državnim zemljištem, a njegove saradnike na zatvorske kazne od šest meseci do tri godine zatvora.

Šćekić osuđen na tri godine zatvora

Šćekić je takođe obavezan da Republici Srbiji na ime obeštećenja imovinsko-pravnog uplati iznos od 434.315.616,11 dinara u roku od tri meseca, navodi se u saopštenju suda.

Njemu se sudilo u odsustvu, jer je nedostupan sprskim pravosudnim organima, a osuđen je zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Ovo je prvostepena presuda, pa optuženi, njihovi branioci kao i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Zatvor i za ostale okrivljene

Na po tri godine zatvora osuđeni su i Milutin Ždero, Stevan Boruš, Mirjana Milošević, Aca Ilijevski i Jovan Vladisavljev.

Jasmina Nikolić i Bratilav Uzelac osuđeni su na po godinu i šest meseci zatvora, Nemanja Novakov i Nikola Jakšić na po godinu dana zatvora.

Svetlana Oluški osuđen je na šest meseci kućnog zatvora, pod pretnjom da - ukoliko jednom na preko šest sati ili dva puta u trajanju do šest sati samovoljno napusti prostorije u kojima stanuje, sud će joj odrediti da ostatak kazne izdrži u zatvoru.

Žderu, Borušu, Miloševićevoj, Ilijevskom i Vladisavljevu sud je izrekao meru bezbednosti zabrane vršenja poziva vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom po tri godine, s tim da se vreme provedeno u zatvoru optuženima ne uračunava u vreme trajanja mere.

Kako je ranije saopšteno, Šćekiću se na teret stavlja da je kao vlasnik AD "Sloga Kać", nakon privatizacije tog preduzeća 2005. godine, neosnovano uknjižio pravo svojine na zemljištu u KO Novi Sad 3, od 301 hektar i 86 ari, u korist tog preduzeća, ukupne vrednosti od 434.315.616,11 dinara, iako se radilo o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini koje nije bilo predmet privatizacije po ugovoru zaključenom sa Agencijom za privatizaciju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading