Direktor policije otkrio SVE DETALJE: Berberin je ukrao kola i odvezao devojčicu u Orešac, a onda...

Autor: novosti.rs

Hronika

25.12.2019

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić posetio je porodicu Monike Karimanović (12) u selu Suvi Do. Posle toga on se obratio medijima i saopštio u kojoj fazi se nalazi slučaj otmice devojčice.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Rebić

- Ja sam posetio roditelje male Monike. Hteo sam da ih ohrabrim u ovom teškom trenutku, ali i da im dam sve informacije šta je srpska policija dosad uradila i u kojem smeru ide istraga - rekao je Rebić.

On je dodao da policija veruje da je Monika živa.

- Na osnovu mnogo dokaza smatramo da je izvršilac ovog dela Ninoslav Jovanović u javnosti poznatiji kao Malčanski berberin. Imamo jasan dokaz da je on ukrao jedno vozilo u kojem su pronađeni njegovi otisci i tragovi koji ukazuju da je sa njim bila Monika. Nesporno smo utvrdili da su u selu Orešac jedno vreme boravili, gde su najverovatnije prespavali i jeli. Na još jednom mestu su pronađeni Monikini tragovi, konkretno ranac. Imamo dve izjave svedoka koji su potvrdili da je Jovanović sa devojčicom ovuda prošao. Na osnovu tih činjenica verujemo da je Monika živa. Takođe verujemo da ćemo je u toku noći, odnosno u najkraćem roku pronaći. Maksimalno smo angažovali svoje ljudske resurse i u toku noći ćemo nastaviti potragu. Zahvaljujući termovizijskim kamerama, mi smo sada u prednosti u odnosu na Jovanovića. Sve radimo kako bismo pronašli devojčicu i vratili je roditeljima - kaže direktor srpske policije.

On je pojasnio kako je glavni osumnjičeni na slobodi i kako je imao priliku da ponovi krivično delo za koja je i ranije osuđivan.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Monika Karimanović

- Poznata je činjenica da je Jovanović od 2006. do 2018. proveo u zatvoru zbog seksualnih delikata. Čim je izašao, posle nekoliko dana, na društvenim mrežama je slao poruke neprimerenog sadržaja koje su nama u policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnog dela. S obzirom da smo znali o kome se radi, ja sam se odmah čuo sa Republičkim javnim tužiocem i mi smo uspeli da ga stavimo u pritvor, gde se on nalazio da marta ove godine. Posle toga je izašao i mi nismo imali više mehanizama i mogućnosti da ga sprečimo u njegovom naumu - pojasnio je Rebić.

On je na kraju, još jednom ponovio da je uveren da će pripadnici MUP-a rešiti ovu situaciju na najbolji mogući način.

- Verujem u ljude iz policije da će uspeti da spasu Moniku - poručio je Rebić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading