Nasilje na Voždovcu: Đaka trećaka napali ELEKTROŠOKEROM na putu do kuće!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

25.12.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić star dvadesetak godina napao je elektrošokerom učenika trećeg razreda OŠ "Filip Filipović" na Voždovcu, kada se mališan vraćao sa nastave. Incident se dogodio prošle srede u poslepodnevnim satima, u jednoj od ulica nedaleko od osmoletke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako saznaju "Novosti", kada su mu se oko 16.00 završili časovi, devetogodišnji dečak uputio se pešice kući uobičajenom trasom. Zasad neidentifikovani mladić sreo je trećaka u jednoj od neosvetljenih ulica, uvukao ga u hol zgrade, gde ga je napao elektrošokerom. Srećom, dete je uspelo da se oslobodi i pobegne, zadobivši lakšu opekotinu od električnog aparata.

Direktor OŠ "Filip Filipović" Milan Luković potvrdio je da se incident dogodio, te da su roditelji đaka o celom slučaju obavestili policiju. Luković ističe da se incident dogodio van dvorišta, ali da su preduzeli bezbednosne mere jer je reč o njihovom učeniku.

- Srećom, nije bilo fizičkog obračuna - kaže direktor Luković.- Roditelji su nam rekli šta se dogodilo, vodili su dete kod lekara. Znamo da je policija bila na terenu i da su na tragu napadaču. Ističem da je nemoguće da takav napad dogodi u krugu škole, jer je naša obrazovna ustanova opremljena sa više od 30 kamera i da je svaki kutak dvorišta osvetljen. Dečak se vratio na nastavu, razgovarao sam sa njegovom učiteljicom, veseo je i dobro raspoložen, što znači da ga taj nasrtaj, na svu sreću, nije uznemirio niti ostavio neke traumatične posledice.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je, navodno, nekoliko dana pre incidenta pokušao da stupi u kontakt sa mališanom. Nekoliko puta ga je sreo na putu ka školi, javio mu se: "Gde si brate" i pružio mu ruku. Mladić je, inače, poznat kao "sumnjiv momak iz kraja".

Oko škole i policajci u civilu

Tim za bezbednost OŠ "Filip Filipović" održao je sastanak odmah po dobijanju informacija o ovom nemilom događaju. Kako nam je rekao direktor Luković, pojačane su mere bezbednosti i oko škole, gde sada na bezbednost pazi i nekoliko policajaca u civilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading