VUKOTIĆU RADE O GLAVI, VOĐU ŠKALJARACA POKUŠALI DA OTRUJU: Ovo je istina o drami koja se odigrala u ekstradicionom pritvoru

Autor:

Hronika

24.12.2019

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznate osobe pokušale su da otruju Jovana Vukotića, vođu ozloglašenog "škaljarskog klana". Kako ekskluzivno saznaje Srpski telegraf, ubice su pokušale da stave otrov u hranu koja se Vukotiću dotura u zatvor!

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Vukotić, koji je označen kao šef kriminalne grupe iz Kotora, početkom decembra je izdržao zatvorsku kaznu od 15 meseci zbog falsifikovanog pasoša i trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru, gde čeka odluku Apelacionog suda o izručenju Crnoj Gori, koja ga traži zbog brojnih krivičnih dela.

Čeka ekstradiciju

Uavnosti se pojavila informacija da je on napadnut u ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, što je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde odmah demantovala. Izvor Srpskog telegrafa, međutim, objašnjava da otrovana hrana, srećom, nije ni stigla do njega.

- Ceo slučaj se odigrao preko osobe bliske ovom Kotoraninu koja mu tog dana išla u posetu. Dok je ta osoba išla ka zatvoru, presrela su je dvojica muškaraca koji su se predstavili kao policajci. Rekli su joj da je reč o rutinskoj kontroli, kao i da samo žele da prekontrolišu šta nosi Vukotiću u zatvor. Pitali su da li ima neku hranu i da im je pokaže - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izvor: Rekli su da je reč o rutinskoj kontroli i da žele da prekontrolišu šta ima u paketu namenjenom Vukotiću

Pao na letovanju

Vukotić je uhapšen 10. septembra 2018. u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov, nakon čega je deportovan u Srbiju. Crnogorske vlasti su za njim raspisale poternicu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kao i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika ove grupe. Osim toga, tereti se i za nedozvoljeno nošenje oružja.

15 meseci odslužio Vukotić za falsifikovanje pasoša

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako navodi naš sagovornik, plan im je bio da iskoriste trenutak nepažnje osobe bliske Kotoraninu i sipaju otrov u hranu koju mu je nosila. Međutim, taj plan im se izjalovio jer u paketu koji je bio namenjen Vukotiću uopšte nije bilo hrane. Osobi koja je krenula kod Vukotića u posetu sve je ovo bilo jako sumnjivo. Na kraju se ispostavilo i da je bila u pravu.

Konkurencija

- Brzo su sklopljene kockice i ustanovljeno je da niko od nadležnih nije tražio da se van zatvora kontrolišu torbe posetilaca, te da je zapravo bila reč o lažnim policajcima. Ceo slučaj tada je dobio potpuni obrt. Sumnja se da su osumnjičeni zapravo hteli da ubiju vođu "škaljaraca" - dodaje naš sagovornik.

Zasad nije poznato ko stoji iza ovog plana, ali se sumnja da je u pitanju suparnički "kavački klan", koji mu je više puta pretio. Vukotiću su, iz sigurnosnih razloga, ipak pojačane mere bezbednosti.

Ubili mu oca

Rat između škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014, kada je nestalo 200 kilograma kokaina iz stanu u Valensiji. Međusobni obračuni ove dve krimi-grupe odneli su veliki broj žrtava, a jedna od poslednjih u krvavom nizu je i likvidacija Veselina Veska Vukotića (57), oca Jovice i Igora Vukotića, koji je ubijen u aprilu ove godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading