Otvorite vrata, molim vas spasite me! Teška saobraćajka u Apatinu!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

23.12.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš V. (27) i Mirko B. (18), obojica iz Apatina, teško su povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 19.45 časova na kružnom nasipu u ovom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Pretpostavlja se da je vozilo marke "pežo“, u kome su se nalazili (istraga će utvrditi ko je bio za volanom, a ko na mestu suvozača), usled neprilagođene brzine, udarilo u betonske ostatke stare crpne stanice, koji se nalaze uz desnu stranu puta i od siline udara survalo se u kanal pun vode.

Na mestu nesreće prve su se našle komšije iz najbliže kuće kod kanala, braća Vladimir i Goran Rajšić i njihov otac Dragan, koji su im, zahvaljujući hrabrosti, prisebnosti i brzom delovanju, bukvalno spasli živote.

- Puklo je, kao bomba. Svi smo se uplašeno pitali šta je moglo da se desi, po inerciji smo izašli na ulicu, ali se ništa nije videlo, bio je mrak. Sa puta se čulo dozivanje, neko je vikao: "Ovde su, u kanalu“. Odmah smo strčali dole i bez razmišljanja uleteli u vodu, samo da spasimo ljude koje su ostali zaglavljeni u automobilu - prepričava događaj od koga je i posle dva sata bio pod stresom, Vladimir Rajšić, koga smo sa bratom i ocem zatekli na licu mesta.

Njegov brat Goran dodaje da je iz auta čuo zapomaganje: "Otvorite vrata, molim vas spasite me“.

- Otvorili smo zadnja vrata, jer su se obojica nalazili bliže tim vratima i pomogli mlađem, Mirku, da izađe iz kola. Bio je unezveren i verovatno u velikom šoku od udesa. Кad sam pokušao da izvučem Miloša, jakna mu se bila zakačila za sedište, te sam morao da otvorim bočna vrata i oslobodim ga, ali smo i njega izvukli kroz zadnji deo. On je gubio svest i čim smo ga izneli na obalu, počeli su mu davati veštačko disanje i masažu srca, dok ga nije preuzela Hitna pomoć, koju je neko u međuvremenu zvao - nastavlja priču Goran.

U akciji spasavanja učestvovao je i njihov otac Dragan koji, iako već u godinama, nije ni trenutka razmišljao ulazeći u hladnu vodu i pomažući sinovima u spasavanju mladića.

Iako je jedan od povređenih mladića rekao da ih je "pun auto“ i da ih "ima još trojica u kolima“, policija, vatrogasci i ronioci su pretražili teren i po svim pokazateljima i nakon vađenja automobila iz kanala ustanovili da su u kolima ipak bila samo dvojica spasenih mladića. S obzirom na veliki mrak i neuslovan teren za noćnu pretragu, ronioci su doneli odluku da će dno kanala pretražiti danas, ukoliko se za to ukaže potreba.

Uz veliki napor i vatrogasaca, i policije, za izvlačenje automobila angažovana su bila čak dva traktora, s obzirom na strm i od blata klizav prilaz kanalu. Nakon više bezuspešnih pokušaja, auto je na traktorskoj prikolici izvučen iz blata uz kanal i prenet na površinu u blizini puta. Povređeni mladići su zbrinuti u Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simnović" u Somboru i, po informacijama koje smo saznali na mestu nesreće, obojica su van životne opasnosti.

Okolnosti pod kojima je došlo do ove saobraćajke pokazaće istraga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading