Sramota! Lažni policajac pokrao staricu

Autor:

Hronika

23.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevarant star oko 45 godina koji se predstavio kao policijski inspektor ojadio je Nevenku V. (91), polupokretnu staricu kojoj je iz stana odneo svu ušteđevinu - 1.600 evra, 400 švajcarskih franaka i 9.000 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Osumnjičeni je 13. decembra pozvonio na vrata stana u centru Beograda, u opštini Vračar, gde živi Nevena V. U tom trenutku sa njom je bila i kućna pomoćnica Marija S. (70), koja brine o starici i pomaže po kući. Žrtvama se predstavio kao inspektor u civilu koji istražuje neku krađu. Čak im je pokazao i falsifikovanu službenu legitimaciju kako bi sve izgledalo uverljivije. Ne sluteći da je u pitanju kradljivac, žene su ga pustile u stan - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

OTERAO POMOĆNICU

Prevarant je potom zatražio da razgovara sa vlasnicom stana Nevenkom V., a kućnoj pomoćnici naredio da ode u susednu sobu i tamo sedi dok on ne obavi razgovor sa Nevenkom.

RepublikaFoto: Republika

Policija traga za pljačkašem

Pripadnici MUP Beograd intenzivno tragaju za muškarcem koji se sumnjiči da je na teritoriji Beograda izvršio više krivičnih dela teška krađa. Sumnja se da je on, lažno se predstavljajući kao policajac, ulazio u kuće i stanove oštećenih, kao i da je, koristeći njihovu nepažnju, krao novac i zlatni nakit. Policija je pozvala građane koji prepoznaju muškarca sa fotografije da obaveste Policijsku upravu za grad Beograd na broj telefona: 066/8892-083 i 011/279-74-56.

- Razbojnik je potom izvršio premetačinu, navodno tragajući za dokazima. Na Nevenkinu žalost, pronašao je novac. Iako je video da je u pitanju stara i polupokretna žena, on je ukrao sve što mu je palo pod ruku. Plen mu je iznosio 1.600 evra, 400 švajcarskih franaka i 9.000 dinara. Nije ništa ostavio, "počistio" je sve, a potom je otišao iz stana u nepoznatom pravcu - kaže sagovornik.

Lopov je žrtvama pokazao i falsifikovanu legitimaciju kako bi sve izgledalo uverljivije

SIN PRIJAVIO LOPOVA

Tek kada je lopov umakao, žene su shvatile da nešto nije u redu. O svemu je obavešten i Nevenkin sin Vojin V., koji je shvatio šta je u pitanju. On je otišao u policiju i prijavio ceo slučaj.

Prevaranta su žrtve opisale kao muškarca starosti od oko 45 godina, visokog oko 180 centimetara, crne, kratke kose. Bio je obučen u tamni prsluk i nosio je crne patike.

Foto: pixabay.com

1.600 evra, 400 švajcaraca i 9.000 dinara odneo lopov

- Verovatno se lopov raspitao pre nego što je stupio u akciju. On je tačno znao da su u stanu dve starije žene koje neće posumnjati da je u pitanju kriminalac, pogotovo nakon što im je pokazao nešto što podseća na službenu legitimaciju. Starije žene koje žive same su omiljene žrtve prevaranata, koji koriste njihovu lakovernost i naivnost i predstavljaju se kao policajci, radnici elektrodistribucije ili neka druga vrta službenog lica i tako stiču njihovo poverenje - dodaje sagovornik.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading