Kradljivci violine od pola miliona imaju više od 130 krivičnih prijava! Jovišićev roman lopovluka deblji od Simetićevog!

Autor:

Hronika

22.12.2019

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Jovišić (47) iz Stare Pazove i Nenad Simetić (50) iz Temerina uhapšeni su zbog krađe violine vredne pola miliona evra.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ukradena violina

Sumnja se da su oni 1. novembra u Bačkom Petrovom Selu ukrali violinu srpskom muzičaru i kompozitoru Feliksu Lajku. Reč je o violini "Domenico Montano" izrađenoj oko 1800. godine, koju su policajci otkrili prilikom intervencije u Novim Banovcima.

Kako se saznaje njih dvojica zajedno imaju više od 130 krivičnih prijava za različite krađe.

- Njihovi dosijei više podsećaju na romane. Jovišić ima preko 100 krivičnih prijava, gotovo isključivo za dva krivična dela - krađu i tešku krađu (kvalifikacija zavisi i od vrednosti ukradene robe, prim. nov.). Simetićev "roman" nešto je kraći - ima oko 30 krivičnih i prekršajnih prijava za krađe. U svakom slučaju, dobro su poznati policiji - kaže izvor.

Inače, policija je nakon intenzivnog rada na terenu ovaj slučaj rešila nakon mesec i po dana istrage. 

- Policija je zbog indicija da mogu pobeći odlučila da ne sačeka kupca već da krene u akciju i uhapsi osumnjičene. Simetić je uhapšen odmah, dok se Jovišić sa violinom dao u beg. Usput je bacio violinu, ali su ga policajci ubrzo uhvatili i pronašli instrument koji na sreću nije bio oštećen - rekao je za "Blic" izvor blizak istrazi. Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu za krivično delo teške krađe biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju.

Inače, Feliks slovi za jednog od omiljenih komšija meštana Palića koji skoro svakodnevno uživaju u njegovom virtuoznom izvođenju svojih i tuđih kompozicija dok vežba i komponuje u svom domu, pa se često šale da imaju besplatne koncerte koje bi inače morali papreno da plate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading