5 TRAGOVA POVEZUJE ZORANA SA UBISTVOM

Autor: Informer, Republika

Hronika

28.09.2017

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje pet tragova povezuje uhapšenog Zorana Marjanovića sa ubistvom supruge Jelene prošle godine u Borči, pišu beogradski mediji, navodeći da izvori iz istrage nezadovoljno reaguju na izjave advokata osumnjičenog kako je nevin čovek u zatvoru.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Jelena i Zoran Marjanović

- Istina je da mi još nemamo čvrst dokaz da je Zoran ubica, ali imamo neoborive dokaze da je on učestvovao u tom zločinu - rekao je za Informer jedan od inspektora angažovan u istrazi.

Među tim dokazima su Zoranovi DNK tragovi na Jeleninoj kosi, glavi i ličnim stvarima, kao i tragovi blata na njegovim farmerkama, koje je apsolutno isto kao i blato sa mesta zločina, u kanalu pored nasipa u Borči.

- Ključan je Zoranov DNK nađen na blatu u kosi i na glavi mrtve Jelene. To znači ili da ju je on lično usmrtio nekim tupim predmetom sa čak 34 udarca u glavu, ili je pomogao ubici tako što je vukao Jelenino onesvešćeno telo od nasipa, gde je pretučena, do kanala, gde je izdahnula - naveo je izvor za list.

ČINJENICE

1. Na blatu na Jeleninoj glavi i kosi nađen Zoranov DNK
2. Na Zoranovim farmerkama bilo blato sa mesta zločina
3. Muževljev DNK trag nađen na Jeleninom telefonu
4. Utvrđeno da je Zoranov DNK i na Jeleninim gaćicama
5. I na gumici za kosu na mestu zločina bio Zoranov DNK

Sumnjiv od početka

Zoran je, kako tvrde u policiji, od početka bio sumnjiv inspektorima jer je u prvim nedeljama istrage njegov DNK nađen na ličnim stvarima ubijene Jelene.

- Zoranov DNK je pronađen na Jeleninom telefonu i gumici za kosu koji su nađeni na mestu zločina. Njegovi biološki tragovi utvrđeni su i na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani njenih gaćica. Međutim, tužilac je tada smatrao da to nije dovoljno za hapšenje, pod obrazloženjem da su Zoran i Jelena bili u bračnoj zajednici i da su njegovi biološki tragovi mogli i u drugim okolnostima da završe na njenim stvarima.

Blato presudilo

Inspektori su zato sve "karte" bacili na analizu blata, kojim bi Zorana direktno povezali sa prisustvom na mestu zločina.

- To je trajalo mesecima, a kada su sredinom septembra iz Forenzičkog instituta MUP u tužilaštvo konačno stigli rezultati o Zoranovom DNK na blatu Jelenine glave, kao i uporedna analiza tog blata sa onim s Marjanovićevih farmerki, pala je odluka o hapšenju, što se i desilo 15. septembra, kada je Marjanović i odveden na saslušanje u tužilaštvo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading